Vaatlaserbehandeling

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

  • Spider naevi (spinnenkopje)
  • Teleangiëctasie (fijne bloedvaatjes)
  • Cherry angioma (rode kleine bultjes)
  • Couperose
  • Rosacea
  • Gesprongen bloedvaatjes
vaatlaserbehandeling

Over Vaatlaserbehandeling

Overweegt u vaatlasertherapie? Bij vaatafwijkingen zien we een verwijding van vaatjes, waardoor deze rood (of soms blauw/paars) zichtbaar kunnen zijn op de huid. Deze vaatjes kunnen zich overal op het lichaam voordoen, maar we zien ze veelal in het gezicht en op de benen. Om deze vaatjes te kunnen behandelen, gebruiken we bij Skintastics de Thunder MT.

Door de combinatie van de Alexandrite (755 nm) en Nd:YAG (1064 nm) golflengtes zijn de meeste vaten optimaal te behandelen. Het laserlicht dringt door in de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaten verwarmd en de vaatjes smelten als het ware samen. De overblijfselen worden vervolgens door het lichaam opgeruimd.

Indicaties

  • Teleangiëctastieën: gesprongen fijne vaatjes in het gelaat en op het lichaam
  • Oppervlakkige beenvaatjes
  • Couperose: verwijde rode vaatjes vaak in het gezicht
  • Rosacea: rode huid, bultjes, puistjes en uitgezette bloedvaatjes in het gezicht
  • Cherry angioma: rode kleine bultjes
  • Spider naevi : spinnenkopjes

Voor de behandeling

  • Blootstelling aan de zon, zonnebank en/of gebruik van zelfbruinende producten tijdens de kuur vermijden 4 weken voor de behandeling.
  • Gebruik meerdere keren per dag een zonnebrand crème met SPF 30 of hoger, ter voorkoming van verandering van de huidskleur.

Na de behandeling

  • Rond de ogen kan een zwelling ontstaan. Deze zwelling kan 2-3 dagen aanhouden. In sommige gevallen kan de zwelling enkele dagen langer aanhouden. Het koelen van de huid na de behandeling kan de zwelling verminderen.
  • De vaatjes kunnen een onmiddellijke grijsverkleuring vertonen, maar ook onmiddellijk verdwenen zijn. Het is ook mogelijk dat ze paars/blauw of rood opkleuren. De vaten zullen volledig of gedeeltelijk vervagen in 10-14 dagen na de behandeling.
  • Het is belangrijk om tijdens de behandelperiode en 4-6 weken na de laatste behandeling direct zonlicht te vermijden, dit geldt ook voor zonnebanken. Maak gebruik van een beschermingsfactor met SPF 30 of hoger om veranderingen van de huidskleur te voorkomen.
  • Binnen 48 uur wordt het gebruik maken van hete baden, de sauna, zwembaden en alcoholische dranken afgeraden.

Vaatlasertherapie FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over vaatlasertherapie. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is vaatlasertherapie?

Vaatlasertherapie is geschikt om huidafwijkingen zoals couperose, spider naevi en angiomen of bloedbaartjes te behandelen. De laserstraal die daarbij wordt gebruikt, geeft zuiver licht af dat de wanden van de bloedvaten in uw huid verwarmt. In combinatie met een aangepaste golflengte en energiedichtheid heeft dit een effectieve werking. De bloedvaten trekken samen en stollen van binnenuit. Vaatlasertherapie behandelt alleen de aangedane bloedvatwanden en heeft geen invloed op de omliggende weefsels.

2. Hoe werkt de vaatlasertherapie behandeling?

De vaatlaser, Skintastics werkt met de Thunder MT Laser, produceert een lichtbundel met een grote hoeveelheid energie. De lichtbundel wordt op de eerder besproken bloedvaten gericht. De energie zorgt er voor dat zowel de rode bloedcellen als de bloedvaatjes in uw huid worden opgewarmd en vernietigd. De techniek maakt het mogelijk om bloedvaten van verschillende afmetingen te behandelen.

3. Wat kan er precies met vaatlasertherapie behandeld worden?

Deze therapie kan bij diverse huidaandoeningen en huidziekten worden ingezet. Sommige huidziekten zorgen voor een oppervlakkige beschadiging van de vaatjes in uw huid. Dit heeft als gevolg dat de betrokken vaatjes uitzetten, extra zichtbaar worden en soms rode verkleuringen geven die niet vanzelf wegtrekken. Aandoeningen die met de vaatlaser behandeld kunnen worden zijn oppervlakkige spatadertjes aan de benen, teleangiëctastieën of gesprongen bloedvaatjes in uw gezicht en op uw lichaam, wijnvlekken, couperose, rosacea, spider naevi of spinnenkopjes en cherry angioma of rode kleine bultjes.

4. Ben ik geschikt voor deze behandeling?

De behandeling die een uitkomst biedt bij de verbetering en vermindering van huidaandoeningen en huidziekten die op oppervlakkige wijze de huidvaatjes beschadigen, is breed toepasbaar. Het is een behandeling die kan worden toegepast bij zowel mannen als vrouwen die hiermee te maken hebben. De minimale leeftijd waarop behandeling plaatsvindt is 16 jaar. Minderjarigen dienen te beschikken over een toestemmingsverklaring van de ouders en/of verzorgers. De huidtherapeut kan u hierover meer informatie geven.

5. Waar moet ik op letten voor en na een vaatlasertherapie behandeling?

De huidtherapeut neemt de behandeling uitgebreid met u door tijdens een consult. U krijgt dan tips en adviezen waar u zowel voor als na een behandeling met de vaatlaser rekening kunt houden. Zo is het belangrijk dat uw huid voor de behandeling niet gebruind mag zijn. Dit geldt zowel voor natuurlijk zonlicht als zonnebank bruin. Te veel pigment, veroorzaakt door de zon, kan in combinatie met deze behandeling witte plekken veroorzaken. Ook na afloop van de vaatlasertherapie dient u uw huid goed te beschermen tegen het zonlicht. Geadviseerd wordt om een crème te gebruiken met een minimale SPF van 30. Breng deze meerdere malen per dag aan, zodat u optimaal beschermd bent. Daarnaast zorgt u er voor dat uw huid voor de lasertherapie zowel crème als make-up vrij is.

6. Wanneer kan deze behandeling niet toegepast worden?

Afhankelijk van de huidaandoeningen en uw huidtype kan een huidtherapeut een aantal geschikte therapieën adviseren. Mensen met een te donkere huid wordt het gebruik van vaatlasertherapie niet automatisch aangeraden. Bij bepaalde onderliggende aandoeningen kan een huidtherapeut ook voor een andere behandeling kiezen. Wilt u met behulp van deze behandeling kleine beenspatadertjes laten behandelen die al eerder behandeld zijn? Ook dan kan de behandeling niet altijd succesvol plaatsvinden. Sommige medicijnen hebben overgevoeligheid voor licht als bijwerking. In combinatie met deze laserbehandeling kunnen mogelijk littekens en blaren ontstaan. Het is van groot belang om melding te maken van de medicijnen die u gebruikt. Een huidtherapeut kan dan een aangepast behandeladvies geven.

7. Zijn de resultaten direct zichtbaar?

Na de behandeling zijn er nog geen resultaten zichtbaar. Uw lichaam heeft een aantal weken nodig om de vaatjes die behandeld zijn zowel af te breken als af te voeren. Dit proces is sterk afhankelijk van de afmeting en locatie van de vaatjes die behandeld worden. Gemiddeld zijn na vier weken resultaten zichtbaar.

8. Heb ik voor een goed resultaat genoeg aan een enkele behandeling?

Het aantal behandelingen dat iemand nodig heeft, hangt af van zowel de grootte, de dikte als de locatie van de vaten. Soms worden met één tot twee behandelingen goede resultaten bereikt. Afhankelijk van de huidaandoening die behandeld wordt, zijn soms meerdere behandelingen nodig. Couperose heeft meestal drie tot vier behandelingen nodig en wijnvlekken zelfs 8 tot 10 behandelingen. Al tijdens het eerste consult kan de huidtherapeut u een goede inschatting geven van het aantal behandelingen dat in uw situatie nodig is voor een optimaal resultaat.

9. Welke bijwerkingen of risico’s heeft vaatlasertherapie?

Na een behandeling kan de huid rood verkleurd en licht gezwollen zijn. In enkele gevallen ontstaan kleine blaartjes. Dit zijn allemaal tijdelijke verschijnselen die vanzelf over gaan. Soms wordt er voor gekozen om het behandelde gebied te koelen, zodat de zwellingen sneller wegtrekken. Het komt voor dat donkere verkleuringen achter blijven, ook dit verdwijnt na verloop van tijd weer. Ernstige complicaties of bijwerkingen komen bij deze behandeling doorgaans niet voor.

9. Welke bijwerkingen of risico’s heeft vaatlasertherapie?

Na een behandeling kan de huid rood verkleurd en licht gezwollen zijn. In enkele gevallen ontstaan kleine blaartjes. Dit zijn allemaal tijdelijke verschijnselen die vanzelf over gaan. Soms wordt er voor gekozen om het behandelde gebied te koelen, zodat de zwellingen sneller wegtrekken. Het komt voor dat donkere verkleuringen achter blijven, ook dit verdwijnt na verloop van tijd weer. Ernstige complicaties of bijwerkingen komen bij deze behandeling doorgaans niet voor.

10. Doet vaatlasertherapie pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos. U kunt het gevoel hebben alsof er een elastiekje tegen uw huid aanslaat ervaren. Anderen omschrijven het als kortdurende speldenprikjes. Alhoewel een behandeling gevoelig is, is van echte intense pijn absoluut geen sprake. Als gevolg van de behandeling zal de behandelde huid na afloop rood verkleurd zijn. Soms treden kleine bloedinkjes op en/of ontstaan blaren die later korstjes vormen. Voor een optimale genezing van de huid is het belangrijk om de blaren en korstjes de kans te geven om uit zichzelf te genezen. Hiermee voorkomt u een slechte wondgenezing en eventuele infecties.

11. Is bijzondere of speciale nazorg van toepassing?

De huidtherapeut kan koeladvies geven om onder meer zwellingen na afloop van een behandeling te verminderen. Soms kan ook het insmeren van de huid met aftersun effect hebben. Ontstaat er een infectie? Dan is het van belang om hiervan zo spoedig mogelijk melding te maken bij de huidtherapeut. Mogelijk dat een behandeling met antibiotica zalf gewenst is. Let goed op dat u de behandelde huid niet onbeschermd blootstelt aan het zonlicht en/of de zonnebank.

12. Zijn de resultaten permanent?

De resultaten die bereikt worden zijn goed, al wordt niet altijd het gewenste resultaat of effect bereikt. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, hangt nauw samen met de huidaandoening die behandeld wordt. Dit heeft sterk te maken met blootstelling van de huid aan UV-straling, maar ook uw leeftijd en levensgewoonten spelen hierin mee. Het is altijd mogelijk dat nieuwe adertjes of bloedvaatjes zich zichtbaar ontwikkelen. Dan kan een nieuwe laserbehandeling geadviseerd worden. Het is mogelijk om eerst een proefbehandeling te ondergaan.

13. Is behandeling het hele jaar door mogelijk of wordt vaatlasertherapie in een bepaald seizoen geadviseerd?

Vaatlasertherapie kan zowel in het voor- als najaar worden toegepast. Gebleken is dat een behandeling bij koud weer even effectief is als therapie bij warme temperaturen. Huidtherapeuten raden overigens wel aan om tot maximaal 2 weken na de behandeling blootstelling van de behandelde huid aan zowel extreme warmte als kou te vermijden. Plan de behandeling dan ook niet te kort in voor een zonvakantie of een wintersportvakantie. Sauna gebruik wordt ook niet geadviseerd kort na de behandeling. Extreme warmte zorgt er voor dat de bloedvaatjes uitzetten, terwijl kou het samentrekken van de vaatjes tot gevolg heeft. Dit kan van nadelige invloed zijn op het gewenste resultaat.

14. Wat zijn de kosten van vaatlasertherapie?

De kosten van deze behandeling starten bij Skintastics bij € 45 voor een losse behandeling. De behandeling kan eveneens in kuurvorm plaatsvinden. Tijdens een consult bij een ervaren huidtherapeut kan een persoonlijk behandelplan voorgesteld worden.

15. Worden de kosten van vaatlasertherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Vanuit de basisverzekering zijn geen vergoedingsmogelijkheden voor laserbehandelingen beschikbaar. Sommige verzekeraars bieden echter vanuit een aanvullende zorgverzekering wel mogelijkheden. De bedragen en voorwaarden lopen uiteen. Soms kan een verzekeraar bovendien om een verwijzing van een arts of specialist vragen. In uw zorgpolis staan de voorwaarden en vergoedingsmogelijkheden vermeld. Uiteraard kunt u ook direct bij uw zorgverzekeraar om meer informatie vragen.

16. Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, de behandeling kan zonder verwijzing van een huisarts of specialist worden toegepast. Wilt u echter gebruik maken van een vergoedingsmogelijkheid bij uw zorgverzekeraar, dan kan het zo zijn dat u wel een verwijzing nodig heeft. De huidtherapeut bekijkt uw huid voorafgaand aan een behandeling zorgvuldig. Als het consult daartoe aanleiding geeft, kan eerst een bezoek aan een huisarts of dermatoloog geadviseerd worden.

17. Wat is er nog meer van belang bij vaatlasertherapie?

De behandeling biedt positieve resultaten en vermindert zichtbare bloedvaatjes in uw gezicht en hals, alsook kleine spatadertjes op de benen. Hoeveel behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat, verschilt per persoon. Indien u vaatlasertherapie toe laat passen door een ervaren huidtherapeut, is het bovendien een uiterst veilige behandeling met een uiterst kleine kans op complicaties. U bent van harte welkom voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek bij de huidtherapeuten van Skintastics. Tijdens het gesprek kunt u vragen stellen en is er de mogelijkheid om voor en na foto’s te bekijken. Na afloop van het consult heeft u tijd om de behandeling te overdenken.

Contact Info

  • 010 – 818 62 90
  • 06 – 24 57 15 24
  • info@skintastics.nl
  • Oostplein 146
    3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

  • Maandag: 9.00 – 18.00
  • Dinsdag: 9.00 – 21.00
  • Woendag: 9.00 – 21.00
  • Donderdag: 9.00 – 21.00
  • Vrijdag: 9.00 – 18.00
  • Zaterdag: 9.00 – 18.00*
  • Zondag: gesloten

    Zo nodig en in overleg kunnen we afwijken van bovengenoemde openingstijden. *Op even weken gesloten.
0
Call Now Button