Elektrische epilatie

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Verwijderen van ongewenst haargroei
 • Epileren van lichte en hele dunne haren
 • Verwijderen van ingegroeide haren
 • Ontharen van kleine oppervlaktes
 • Geschikt voor alle huidtypen en haarsoorten

Over Elektrische Epilatie

Overweegt u een behandeling om permanent per haar te verwijderen? Elektrische epilatie of elektrisch ontharen kan worden toegepast bij overmatige haargroei en bij het reduceren van haargroei. Een dun naaldje wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Vervolgens wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor de haar loslaat. Als de haar eenmaal los is, wordt deze met een pincet verwijderd.

Hierna wordt nog enkele seconden stroom gegeven in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk cellen die de haar aanmaken, vernietigd worden. Er kan geen garantie gegeven worden dat er helemaal geen haartjes meer terugkomen. U kunt een haarreductie verwachten van 70-80%.

Indicaties

 • Cosmetisch belemmerende haargroei
 • Hirsutisme: mannelijke overbeharingspatroon bij een vrouw
 • Hypertrichose: bovenmatige haargroei op plaatsen waar van natuur al enige haargroei is
 • Blond rood en grijs haar
 • Kleine gebieden

Voor de behandeling

 • Stop 6 weken voor de behandeling met harsen, epileren of met een andere manier van het uittrekken van de haren.
 • Zorg ervoor dat tijdens de behandeling de haren lang genoeg zijn (2 mm) om verwijderd te kunnen worden met een pincet.

Na de behandeling

 • Er kan lichte zwelling en roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vaak binnen enkele uren tot na een aantal dagen.
 • Binnen 48 uur wordt het gebruik maken van de hete baden/sauna, zwembaden en alcoholische dranken afgeraden.
 • Het is van groot belang dat u tijdens de behandelperiode en 2-3 weken na de laatste behandeling niet aan de zon blootgesteld wordt, dit geldt ook voor zonnebanken.
 • Tot 3 á 4 weken na de behandeling tot de volgende behandeling direct zonlicht vermijden. ter voorkoming van veranderingen van de huidskleur en gebruik maken van een beschermingsfactor met SPF 30 of hoger.
 • Het is niet aan te raden om binnen 24 uur na de behandeling make-up te gebruiken. De huid is kwetsbaar voor het indringen van bacteriën. U mag wel Lycogel foundation aanbrengen op uw huid.

Elektrische epilatie FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over elektrische vorm van epilatie. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is elektrische epilatie?

Elektrische epilatie is een manier om definitief te ontharen. De behandeling wordt toegepast door een schoonheidsspecialiste die iedere haar apart behandelt. Dit gebeurt door een zeer dunne naald via de haar in het haarzakje te schuiven. Daarna wordt de haarwortel door middel van stroom uitgeschakeld, waardoor nieuwe haargroei uiteindelijk niet meer mogelijk is.

2. Ben ik geschikt voor elektrische epilatie?

Overmatige haargroei kan erg vervelend zijn. Andere manieren van ontharen zoals waxen, epileren, harsen en scheren geven slechts tijdelijke oplossingen. Elektrische epilatie kan een geschikte behandeling zijn als u last heeft van haargroei in cosmetisch opzicht. Maar ook vrouwen die te maken hebben met hirsutisme kunnen met elektrische epilatie blijvende resultaten bereiken. Daarnaast is deze vorm van epilatie ook geschikt voor hypertrichose, kleine behandelgebieden en bij mannen en vrouwen met blond, rood en grijs haar die niet voor laserontharing in aanmerking komen.

3. Wat kan ik verwachten na elektrische epilatie?

Na afloop van de behandelsessie is het normaal dat de behandelde huid rood of licht gezwollen is. Deze verschijnselen zijn tijdelijk en nemen in de uren die volgen geleidelijk aan af. Soms ontstaan kleine korstjes op de epilatie plaatsen. Om infecties en littekentjes te voorkomen, is het belangrijk om deze korstjes te laten zitten en te wachten tot ze uit zichzelf van de huid vallen.

4. Hoe lang duurt een elektrische epilatie behandeling?

De exacte behandelduur hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte van het gebied dat wordt behandeld, uw haartype en het aantal haren. Het haargroeiproces doorloopt drie verschillende fases en niet iedere haar bevindt zich tegelijkertijd in dezelfde fase. Haren die behandeld kunnen worden, bevinden zich in de actieve groeifase en bevatten pigment. Tijdens een behandeling worden alle haren in het betreffende gebied behandeld. Meerdere behandelingen zijn nodig om de haren die zich op dat moment in de groeifase bevinden definitief te verwijderen.

5. Wat zijn de voordelen van elektrische epilatie?

Deze ingreep is een intensieve behandeling, waarbij iedere haar apart behandeld wordt. Dit maakt het een geschikte toepassing voor kleine oppervlaktes, waaronder het gezicht. Ieder huidtype en elke haarkleur kunnen met elektrische epilatie succesvol behandeld worden. In het behandelde gebied zijn vrijwel alle haren weg na een behandeling en elektrisch epileren is bovendien goedkoper dan bijvoorbeeld laser ontharen. De resultaten zijn blijvend, de haren blijven weg.

6. Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een optimaal resultaat?

Van tevoren is het moeilijk om in te schatten hoeveel behandelingen in uw situatie exact nodig zijn. Bij aanvang van deze behandeling wordt een behandelschema gemaakt. Het spreekt voor zich dat tijdens een behandelsessie getracht wordt om alle haren te verwijderen. Individuele situaties lopen uiteen en zijn mede bepalend voor de duur van de behandeling. Dit heeft onder meer te maken met hormonale veranderingen, het haargroeiproces en het lichaamsgebied dat behandeld wordt. U dient rekening te houden met meerdere maanden tot ruim een jaar, voordat het resultaat optimaal is en alle haren in een bepaald gebied zijn verwijderd. Het aantal behandelsessies zal aan het begin van de behandeling hoger zijn dan naar het einde toe. Naar het einde toe wordt de duur van een behandelsessie ook steeds korter.

7. Kan ik tussen de behandelingen door zelfstandig haar verwijderen?

Om elektrisch epileren mogelijk te maken, is het belangrijk dat u vanaf een aantal weken voor aanvang van de behandeling de haren niet langer uittrekt. Dat betekent niet harsen, waxen of epileren. De haren moeten voor de behandeling lang genoeg zijn om met een pincet vast te pakken, ongeveer 2 mm. Tussen de verschillende behandelsessies zijn harsen, waxen en epileren ook niet toegestaan. Haren die groeien, kunt u in de tussentijd wel scheren en/of knippen.

8. In welke frequentie vinden de behandelsessies plaats?

Dit wordt tijdens het consult met u besproken. De behandelfrequentie hangt onder meer af van de snelheid waarmee het groeit en de hoeveelheid haar die groeit. Met name in het begin kunnen behandelsessies wekelijks plaatsvinden. Naarmate de behandeling vordert zijn behandelsessies met een interval tussen één en zes weken gebruikelijk.

9. Is elektrische epilatie pijnlijk?

Deze vorm van epilatie is niet echt pijnlijk. Het gevoel dat wordt ervaren is eerder branderig en ongemakkelijk. De meeste mensen kunnen het gevoel goed verdragen en hebben geen behoefte aan pijnstilling.

10. Welke bijwerkingen kan elektrische epilatie met zich meebrengen?

De behandeling is volkomen veilig en heeft nauwelijks kans op bijwerkingen en/of complicaties. Direct na de behandelsessie kan uw huid rood en licht gezwollen zijn. Beide verschijnselen verdwijnen in de daarop volgende uren. Van blijvende bijwerkingen is geen sprake.

11. Waar moet ik op letten voorafgaand aan de behandeling?

U kunt zich voorbereiden op de geplande behandelsessie. Dit doet u door vanaf 6 weken voor de behandeling te stoppen met het epileren, waxen of harsen van de haren in het behandelgebied. U kunt de haren wel scheren. Belangrijk is dat de haren op de dag van de behandeling een minimale lengte hebben van 2 mm, anders wordt behandeling onmogelijk.

12. Waar moet ik rekening mee houden na afloop van een behandelsessie?

De schoonheidsspecialist geeft u tips en adviezen om het herstel van de behandelde huid te bevorderen. Dat houdt onder meer in dat u de eerste dagen na de elektrische epilatie de huid niet blootstelt aan het zonlicht en/of de zonnebank. Dit vergroot de kans op het ontstaan van pigmentvlekken. Bescherm uw huid na de behandelsessie daarom goed met een hoge SPF factor en ga ook niet naar de sauna. Om de huid te helpen met het herstel, wordt het gebruik van een vette crème afgeraden. Dat geldt ook voor make-up en parfum. Na 48 uur kunt u de meeste cosmeticaproducten weer gebruiken zoals u dat gewend bent.

13. Wanneer kan deze vorm van definitief ontharen niet worden toegepast?

Ondanks de brede toepasbaarheid zijn er situaties waarin behandeling helaas niet mogelijk is. Dit is het geval bij mensen die Roaccutane gebruiken ter behandeling van acné. Behandeling wordt ook niet toegepast als u een pacemaker heeft, bij huidkanker, in geval van een koortslip, bij een zonverbrande huid en indien u zwanger bent en/of borstvoeding geeft. Uw geschiktheid wordt besproken tijdens een consult in de kliniek.

14. Wat zijn de kosten voor elektrische epilatie?

De elektrische epilatie kosten kunnen per persoon verschillen. Tijdens een consult wordt een behandelplan gemaakt dat is afgestemd op uw situatie. Behandelingen zijn mogelijk vanaf € 25 per 10 minuten.

15. Worden de kosten voor elektrische epilatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Vanuit de basisverzekering is vergoeding helaas niet mogelijk. Sommige aanvullende zorgverzekeringen bieden wel een vergoedingsmogelijkheid. Zowel de bedragen als de voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar. Behandelingen in het gezicht komen via een aanvullende verzekering vaak voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking. De voorwaarden staan vermeld in uw polis en kunnen worden nagevraagd bij uw zorgverzekeraar. Deze kan u direct ook vertellen of u een verwijzing nodig heeft van een huisarts en/of specialist.

16. Zijn de resultaten echt blijvend?

Deze vorm van haar verwijderen is in de meeste gevallen permanent. De haren blijven weg. Met name als u te maken heeft met hirsutisme dan kan het nodig zijn om een aantal keren per jaar een elektrische epilatie behandeling toe te laten passen. Dit verschilt echter sterk per persoon.

17. Zijn er alternatieven voor elektrische epilatie?

Het ideale aan deze vorm van definitief haar verwijderen is dat het toegepast kan worden bij alle haarkleuren, dus ook bij de lichtere kleuren. Daarnaast kunnen kleine huidoppervlaktes uitstekend behandeld worden. Alternatieve behandelmogelijkheden zijn onder meer laser ontharen. Het nadeel van laser ontharen is dat het meestal niet geschikt is voor lichte haarkleuren zoals grijs, rood en blond haar. Tijdens een consult kan de huidtherapeut of schoonheidsspecialist de verschillende behandelingen toelichten.

18. Veroorzaakt deze vorm van epilatie littekens?

Nee. Wel kunnen zich korstjes vormen op de behandelde huid. Om littekens te voorkomen, is het belangrijk om de korstjes met rust te laten en deze zeker niet los te krabben. Hiermee zou u uw huid namelijk onnodig kunnen beschadigen.

19. Wat is er nog meer van belang bij elektrisch epileren?

Elektrische epilatie is een effectieve behandeling die zowel bij mannen als vrouwen blijvende resultaten heeft. Om te bepalen of het in uw geval de meest geschikte oplossing is, kan worden geadviseerd door een schoonheidsspecialist of huidtherapeut. Soms kan een andere behandelmethode betere resultaten bieden. Met name kleine behaarde huidoppervlaktes zijn geschikt voor ontharing op deze manier. Iedere haar in het behandelgebied wordt apart behandeld, dat maakt dat het een langdurige behandeling kan zijn. Bent u erg gevoelig? Praat hier over. Epilatie is nu eenmaal niet helemaal zonder pijn of branderig gevoel. Waar pijnstilling meestal niet nodig is, kan geadviseerd worden om uw huid vooraf met een verdovende crème in te smeren. Volg de instructies die u krijgt nauwgezet op. De ervaringen met elektrische epilatie zijn overwegend positief. U komt meer over de behandelmethode en de bereikte resultaten te weten door online te zoeken naar ervaringsverhalen van anderen. Hier leest u ook hoe het verloop van de behandelsessies is en hoe de haargroei steeds verder afneemt.

Contact Info

 • 010 – 818 62 90
 • 06 – 24 57 15 24
 • info@skintastics.nl
 • Oostplein 146
  3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

 • Maandag: 9.00 – 18.00
 • Dinsdag: 9.00 – 21.00
 • Woendag: 9.00 – 21.00
 • Donderdag: 9.00 – 21.00
 • Vrijdag: 9.00 – 18.00
 • Zaterdag: 9.00 – 18.00*
 • Zondag: gesloten

  Zo nodig en in overleg kunnen we afwijken van bovengenoemde openingstijden. *Op even weken gesloten.
0
Call Now Button