Camouflagetherapie

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Pigmentvlekken
 • Vitiligo
 • Couperose
 • Wijnvlekken en spataderen
 • (Acne)littekens en brandwonden
camouflagetherapie

Over Camouflagetherapie

Overweegt u om een kleurafwijking te camoufleren met camouflagetherapie? Kleurverschillen op de huid kunnen erg ontsierend zijn en als zeer storend worden ervaren. Met een camouflage behandeling kunt u opvallende kleurafwijkingen corrigeren, verminderen en verwijderen. Camouflage therapie wordt veelal vergoed door de zorgverzekeraar!

Met camouflage therapie kunt u kleurverschillen tijdelijk corrigeren of kiezen voor het verwijderen van pigmentvlekken en roodheden. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, zoals tijdelijke camouflage therapie van lycogel.

Werking Camouflagetherapie

Een tijdelijke camouflage behandeling is mogelijk met lycogel. Camoufleer op bepaalde momenten uw wijnvlek, tatoeage of andere storende kleurverschillen. Ook is de lycogel camouflage bij uitstek geschikt als nabehandeling na laser, peeling, injectables en microdermabrasie om roodheden en korstjes te camoufleren. De lycogel verstopt de huid niet, maar beschermt en ondersteunt het herstel van de huid, net zoals bijvoorbeeld een goede dagcrème ook doet.

Er zijn verschillende soorten camouflage behandelingen mogelijk. Tijdens een eerste consult kunt u uw specifieke wensen en verwachtingen aangeven en kijkt de huidtherapeut of u voor de behandeling in aanmerking komt.

Camouflage therapie FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over camouflage therapie. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is camouflage therapie?

1. Wat is camouflage therapie?

Camouflage therapie wordt toegepast om verschillende storende kleurverschillen van de huid minder zichtbaar te maken. Het is een behandeling die regelmatig wordt toegepast bij het camoufleren van bijvoorbeeld littekens, vitiligo en wijnvlekken. Ook brandwonden en/of acné kan met behulp van deze therapie behandeld worden. Zowel minderjarigen als volwassenen, mannen en vrouwen hebben baat bij camouflage therapie.

2. Wat kan ik van camouflage therapie verwachten?

Diverse zichtbare huidaandoeningen en huidreacties kunnen met camouflage therapie behandeld worden. Hiervoor wordt bij Skintastics gebruik gemaakt van een medische make-up, Lycogel. De make-up geeft uw huid een egale kleur en is zowel wrijf- als watervast. In tegenstelling tot reguliere cosmetica sluit Lycogel uw huid niet af. Lycogel beschermt met een SPF 30 uw huid tegen de zon en bevat daarnaast zowel ontstekingsremmende als voedende ingrediënten. De make-up is niet schadelijk voor uw huid.

3. Wanneer kan camouflage therapie toegepast worden?

Verschillende huidproblemen en aandoeningen kunnen met behulp van camouflage therapie verborgen worden. Hierbij kunt u onder meer denken aan acné en acnélittekens. Ook pigmentvlekken, couperose en opvallende huidoneffenheden worden met Lycogel zichtbaar verminderd. Andere huidproblemen zoals een rode huid, littekens, donkere kringen onder uw ogen, vaatafwijkingen, hyper- en hypopigmentatie en brandwonden worden eveneens geregeld met camouflage therapie behandeld.

4. Heb ik een verwijzing nodig van een huisarts of specialist?

Het is mogelijk om met een verwijzing van een (huis)arts een afspraak bij de huidtherapeut te maken. Dit is echter geen vereiste. Ook zonder verwijzing kan deze behandeling toegepast worden. De huidtherapeut zal in dat geval, zonder verwijzing, uw huid eerst screenen en analyseren. Aan de hand hiervan wordt gekeken of een advies van een (huis)arts gewenst is, voordat met de behandeling wordt gestart.

5. Hoe ziet de behandeling eruit?

De huidtherapeut bespreekt en bepaalt samen met u het gedeelte van uw huid dat met de Lycogel behandeld zal worden. Voor het aanbrengen van de medische make-up wordt een kleurbepaling uitgevoerd. In de kliniek brengt de therapeut de make-up aan, waardoor het aangegeven gedeelte van de huid wordt gecamoufleerd. Tijdens een behandeling krijgt u uitgebreide uitleg, tips en adviezen om de make-up zelfstandig aan te brengen.

6. Ik heb een gevoelige huid, kan camouflage therapie toch toegepast worden?

Ja. De Lycogel producten zijn geschikt voor ieder huidtype. De behandeling kan eveneens worden toegepast indien sprake is van een gevoelige huid. De producten zijn hypoallergeen en kunnen ook op een geïrriteerde of pas behandelde huid aangebracht worden. De unieke samenstelling ondersteunt het zelfherstellende vermogen van uw huid. Dit zonder dat het irriterend werkt. Lycogel ligt op uw huid, maar sluit deze niet volledig af. De huid kan blijven ademen.

7. Kan mijn huid niet verstopt raken door camouflage therapie?

Nee, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Lycogel is een speciaal ontwikkelde medische make-up op waterbasis. De producten zijn bovendien olie-vrij en verstoppen de huidporiën niet.

8. Waarom heeft mijn huid behoefte aan voedingsstoffen?

Uw huid beschermt u tegen diverse invloeden van buitenaf. Om uw huid in balans en gezond te houden, zijn voedingsstoffen nodig en is een goede hydratatie van onmisbaar belang. Waar hydratatie een beschermende factor is tegen verschillende alledaagse huidirritaties, houden voedingsstoffen uw huid sterk en levendig. Voedingsstoffen hebben bovendien als eigenschap dat ze de natuurlijke huidprocessen reguleren.

9. Kan camouflage therapie gecombineerd worden met andere huidbehandelingen?

Ja, dat is mogelijk. Een huidtherapeut kan de huidreactie van andere behandelingen met behulp van deze therapie minder zichtbaar maken. Boven kan de behandeling uw huid beschermen en het herstel na een andere behandeling bevorderen. Combinaties zijn onder meer mogelijk met of na microdermabrasie, microneedling, acnetherapie, lichttherapie, lasertherapie en diverse peelings.

10. Hoe lang duurt een behandeling?

Camouflage therapie duurt ongeveer 30 minuten. Het spreekt voor zich dat voor een optimale werking de huidtherapeut eerst samen met u de geschikte variant van Lycogel uitzoekt.

11. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen varieert per persoon. De huidtherapeut besteedt veel aandacht aan het uitleggen hoe u de Lycogel thuis zelfstandig aan kunt brengen. Vaak is één behandeling voldoende om u een goede basis te geven om de camouflerende make-up zelf aan te brengen op de bewuste huid.

12. Wat zijn de kosten van camouflage therapie?

Deze therapie is een erg persoonlijke behandeling, een behandeling op maat, die uitkomst biedt bij diverse huidproblemen. U kunt bij Skintastics vanaf € 32,50 terecht voor deze behandeling. Tijdens een consult wordt onder meer naar uw huid gekeken en kan bepaald worden welk soort Lycogel bij u het beste resultaat zal geven. Wilt u naderhand thuis ook de producten van Lycogel gebruiken? De huidtherapeut adviseert u hier graag over. U kunt de betreffende producten ook via Skintastics kopen.

13. Wordt camouflage therapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Deze therapie wordt bij de meeste verzekeraars vanuit een aanvullende verzekering volledig of gedeeltelijk vergoed. Het gaat hierbij onder meer om behandelingen bij en van spataderen en littekens. Ook huidaandoeningen zoals acné en acnélittekens, couperose, pigment- en/of wijnvlekken komen voor vergoeding in aanmerking. De mogelijkheden en voorwaarden voor een vergoeding variëren per zorgverzekeraar. Als u denkt voor een vergoeding in aanmerking te komen, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen naar de voorwaarden waar u aan dient te voldoen.

14. Hoe kan ik de Lycogel producten zelfstandig aanbrengen?

U krijgt tips en adviezen over het aanbrengen van de make-up, tijdens de behandeling bij de huidtherapeut. Naast uitleg over het aanbrengen van het product, zal de huidtherapeut ook uitleggen hoe u de camouflage crème op de juiste manier kunt verwijderen. Voor het aanbrengen van de make-up is het belangrijk dat de huid glad en schoon is. De producten hechten beter op een gereinigde, droge huid. Breng de crème aan en werk daarbij van binnen naar buiten. Het is beter om een aantal dunne laagjes aan te brengen, in plaats van 1 dikke laag die u vervolgens niet optimaal uit kunt smeren. Volg de fixatietips van de therapeut op, zodat de camouflage niet meer zichtbaar is. Wilt u aan het einde van de dag de camouflage crème verwijderen? Maak dan gebruik van de speciale reinigingscrème, die eventueel wordt gevolgd door een reinigende lotion. U kunt de huid ook wassen met lauw water en een PH-neutrale zeep.

15. Is het zichtbaar dat ik camouflage therapie heb ondergaan?

Nee, de Lycogel wordt zo aangebracht dat het vrijwel onzichtbaar is. De make-up wordt optimaal over de huid verdeeld en van dikke lagen make-up is geen sprake. Uw huid ziet er natuurlijk uit.

16. Kan ik na het aanbrengen van de make-up alle dagelijkse werkzaamheden hervatten?

Ja, u kunt zonder hinder uw werkzaamheden en activiteiten uitvoeren. De Lycogel is veeg- en watervast. Het spreekt voor zich dat u niet direct met de make-up langdurig gaat zwemmen en/of naar de sauna gaat. Maar een wandeling maken in de regen is geen probleem. De huidtherapeut adviseert u over de duurzaamheid van de aangebrachte make-up.

17. Kan Lycogel ook bij mannen toegepast worden?

Camouflage therapie is geschikt voor mannen en vrouwen. Ook voor mannen geldt dat er eerst een consult bij de huidtherapeut plaatsvindt. Hierbij wordt gekeken naar de eventuele huidproblemen en de mogelijkheden die camouflage therapie te bieden heeft.

18. Is er een minimum leeftijd van toepassing voor camouflage therapie?

Nee. Zowel minderjarigen als volwassenen komen voor deze manier van camouflage in aanmerking. Minderjarigen dienen een schriftelijke verklaring van ouders en/of voogd te hebben. Ouders of verzorgers worden ook gevraagd om bij de behandeling aanwezig te zijn.

19. Moet ik vooraf een afspraak maken?

Ja. Het is helaas niet mogelijk om zonder afspraak een behandeling te ondergaan. Om teleurstellingen te voorkomen, maakt u altijd eerst een afspraak telefonisch, door een e-mail te sturen of door het online contactformulier in te vullen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk reactie en/of een bevestiging.

21. Wat is er nog meer van belang bij camouflage therapie?

Als u benieuwd bent of deze camouflage behandeling uw littekens, pigmentvlekken of couperose op subtiele wijze kan verbergen, maak dan een afspraak voor een consult. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een persoonlijke behandeling voor. Gedurende de behandeling wordt aandacht besteed aan het zelfstandig aanbrengen van de medische make-up. Naast het zorgvuldig aanbrengen is ook het grondig verwijderen van de Lycogel producten een punt van aandacht. Tijdens een consult, dat gratis en vrijblijvend is, worden uw vragen beantwoord en krijgt u meer informatie over de mogelijkheden en resultaten die camouflage therapie heeft. Heeft u een verwijzing van een (huis)arts of gebruikt u medicatie? Neem deze dan mee naar een consult.

20. Hoe kan ik een gemaakte afspraak annuleren?

Ondanks een zorgvuldige planning kan het voorkomen dat u om onvoorziene omstandigheden een reeds gemaakte afspraak voor camouflage therapie af moet zeggen. Bij afspraken die tijdig worden geannuleerd, minimaal 24 uur voor de afspraak, worden geen kosten in rekening gebracht. Annuleert u een afspraak korter dan 24 uur van tevoren dan is Skintastics helaas genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen.

Contact Info

 • 010 – 818 62 90
 • 06 – 24 57 15 24
 • info@skintastics.nl
 • Oostplein 146
  3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

 • Maandag: 9.00 – 18.00
 • Dinsdag: 9.00 – 21.00
 • Woendag: 9.00 – 21.00
 • Donderdag: 9.00 – 21.00
 • Vrijdag: 9.00 – 18.00
 • Zaterdag: 9.00 – 18.00*
 • Zondag: gesloten

  Zo nodig en in overleg kunnen we afwijken van bovengenoemde openingstijden. *Op even weken gesloten.
0
Call Now Button