Vaat behandelingen

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Spider naevi (spinnenkopje)
 • Teleangiëctasie (fijne bloedvaatjes)
 • Cherry angioma (rode kleine bultjes)
 • Couperose
 • Rosacea
 • Gesprongen bloedvaatjes op de romp
couperose

Over Vaat behandelingen

Veel mannen en vrouwen hebben last van couperose, spider naevi, spinadertjes, of gesprongen bloedvaatjes. In de volksmond worden deze ontsierende plekjes ook wel couperose genoemd. Vaatafwijkingen zijn een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, kin, neus en hals of decolleté.  Deze vaatjes zijn niet functioneel aangezien ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid.

Vaatafwijkingen zijn in principe onschuldig, maar veel mensen vinden het wel vervelend. Daarom begrijpen wij heel goed dat u niet wilt blijven rondlopen met zichtbare rode vaatjes op uw gezicht. En dat hoeft ook niet. Met een effectieve behandeling is couperose heel goed te behandelen.

Vaat behandelingen

Met de Harmony XL Pro laser kunnen wij storende vaatafwijkingen, zoals couperose, rode adertjes en zichtbare gesprongen vaatjes heel goed behandeld worden. De laser geeft lichtimpulsen met een hoge energie-intensiteit af. Deze energie wordt alleen opgenomen door de verwijde vaatjes, maar niet door de omringende huid en gezonde vaatjes blijven intact. Zo worden de vaatjes gecontroleerd beschadigd waarna het lichaam de vaatjes binnen enkele weken zelf opruimt.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen via ons contactformulier of telefonisch via 010 – 818 62 90.

Vaat behandeling – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over vaat behandelingen. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Hoe ontstaan vaatafwijkingen?

Bij vaatafwijkingen zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling kunnen vaatafwijkingen verergeren. Bij vaatafwijkingen speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap, sommige medicatie en een trauma aan de huid vaatafwijkingen verergeren.

2. Hoe wordt vaatafwijkingen gekenmerkt?

Couperose, rode adertjes, zichtbare gesprongen vaatjes in het gelaat of op de benen: er worden verschillende termen gebruikt om de vaak storende, opvallende en ontsierende bloedvaatjes in het gelaat of op de benen te benoemen. Ze kunnen gecamoufleerd worden door make-up, maar meestal wil men er gewoon definitief vanaf.

3. Wat kost een vaat behandeling?

De prijs van een vaat behandeling hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is en het te behandelen gebied. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de huidscan.

4. Waar moet ik voor de behandeling rekening mee houden?

Uw huid dient gedurende 4 weken vóór tot 4 weken na de laatste laserbehandeling niet blootgesteld te worden aan de zon. De UV-stralen kunnen het pigment in uw huid verstoren. Indien u veel buiten bent en het onvermijdelijk is de zon te vermijden, gebruikt u dan een zonnebrandcrème met een factor 35 of hoger. Ook dient u tijdens de behandelingen geen scrubcrèmes in het te behandelen gebied te gebruiken.

5. Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Na de behandeling kan de huid rood of geïrriteerd zijn. Het gevoel is te vergelijken met zonverbranding en kan bij behandeling van een groter gebied enkele uren aanhouden.

De huid wordt direct na de behandeling gekoeld. Thuis kunt u indien nodig de huid koelen met een coldpack of koude kompressen. De behandelde huid kan soms korstjes vertonen. Deze zullen binnen zeven tot tien dagen vanzelf wegtrekken. Tevens kan zwelling optreden (zeker bij gebieden rond het oog, de kin en de lip). Koelen kan dit enigszins beperken. Ook de zwelling is tijdelijk en zal binnen enkele dagen verdwijnen.

In de meeste gevallen kleuren de behandelde vaatjes donkerder van kleur. Dit is een normale reactie en verdwijnt vanzelf weer.

Contact Info

 • 010 – 818 62 90
 • 06 – 24 57 15 24
 • info@skintastics.nl
 • Oostplein 146
  3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

 • Maandag: 9.00 – 18.00
 • Dinsdag: 9.00 – 21.00
 • Woendag: 9.00 – 21.00
 • Donderdag: 9.00 – 21.00
 • Vrijdag: 9.00 – 18.00
 • Zaterdag: 9.00 – 18.00*
 • Zondag: gesloten

  Zo nodig en in overleg kunnen we afwijken van bovengenoemde openingstijden. *Op even weken gesloten.
0
Call Now Button