Plasmage Soft Surgery

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Ooglidcorrectie/ -lifting
 • Verwijdering van overtollige huid
 • Lifting van hals, wenkbrauw en mondhoek
 • Vermindering van littekens
 • Verstrakking van de huid
 • Elimineren van diverse huidaandoeningen
plasmage

Over Plasmage Soft Surgery

Overweegt u een ooglidcorrectie of behandeling om de oogleden te liften? Plasmage is één van de meest innovatieve, effectieve en veilige medische methodes voor niet invasieve medisch en cosmetische behandelingen. Deze behandeling behoort tot de nieuwste generatie medische apparatuur en wordt uitgevoerd door een huidtherapeut die speciaal voor deze werkwijze is opgeleid.

Bij Skintastics werken wij met het plasmage apparaat ‘Fibroblast’ van Purebeau. Met dit plasmage apparaat kunnen wij zowel het gelaat als het lichaam succesvol behandelen. Plan een gratis en vrijblijvende intake met één van onze Fibroblast specialisten, zij kunnen u het beste advies geven.

Voordelen Plasmage Soft Surgery

Oppervlakkige werking
De levende epidermale laag van de huid wordt middels deze methode nooit bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of huidschade, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij het verkeerd gebruik van lasers.

Betaalbaar
Doordat Fibroblast plasmage een effectief alternatief is voor diverse chirurgische ingrepen, zijn deze behandelingen betaalbaar en daarom ook goedkoper dan operatieve ingrepen.

Geen littekenvorming
Door de Fibroblast plasma-methode wordt de huid verstrakt en gelift. Dit wordt gedaan zonder diepe en agressieve werking te veroorzaken op de huid, waardoor geen littekenvorming ontstaat.

Chirurgisch resultaat
Het resultaat na de Fibroblast behandeling is vergelijkbaar met dat van andere invasieve en operatieve ingrepen. Echter kenmerkt de Fibroblast methode zich door minimale gezondheidsrisico’s, minder stress en een kortere hersteltijd.

Alle huidtypen
De Fibroblast plasmage behandeling is geschikt voor alle huidtypes en leeftijdsgroepen.

Minimale zwelling
De zwelling na de Fibroblast behandeling is afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak, persoonlijke nijging (buiging) en gevoeligheid voor oedeem (vochtophoping).

Fibroblast plasmage FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over Fibroblast plasmage. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is fibroblast plasmage?

Fibroblast plasmage is een revolutionaire techniek / behandelmethode om onder meer uw oogleden te liften. Van een chirurgische ingreep is geen sprake, er hoeft niet te worden gesneden en/of gehecht. Fibroblast verwijdert zowel rimpels, lijntjes als plooien en huidzakken.

2. Hoe werkt Fibroblast Plasmage?

Skintastics werkt met Fibroblast van Purebeau, een innovatief apparaat dat aan het uiteinde een kleine, plasmatische flits produceert. Deze flits wordt gericht op de te behandelen huid. Als de flits op de huid overspringt en verdampt, ontstaat er een minuscuul klein puntje met de omvang van een micromillimeter. De flitsen en dus de puntjes worden op strategische wijze geplaatst in een patroon dat gebonden is aan het gebied dat wordt behandeld. Het gevolg en resultaat hiervan is dat de puntjes de overtollige huid zichtbaar verminderen. Uw huid wordt strakker en ziet er zowel jonger als frisser uit.

3. Ben ik geschikt voor Fibroblast plasmage?

De Fibroblast plasmage behandeling kan worden toegepast bij elk huidtype. Uw geschiktheid wordt tijdens een consult met de gespecialiseerde huidtherapeut beoordeeld.

4. Wanneer wordt deze behandeling niet toegepast?

Cosmetische en medische ingrepen kunnen contra-indicaties hebben. Dit zijn factoren die een behandeling afraden. Deze behandeling wordt niet geadviseerd aan zwangere vrouwen. Overige contra-indicaties zijn een actieve herpes periode, actieve ernstige acné, de aanwezigheid van permanente fillers, aandoeningen en afwijkingen van de oogspieren en het gebruik van antibiotica.

5. Wanneer is de Fibroblast plasmage een geschikt alternatief voor een chirurgische ingreep?

De Fibroblast plasmage is een goed alternatief voor de cosmetische ooglidcorrectie. Ook fijne lijntjes en rimpeltjes rond de ogen, mondhoeken en in de hals kunnen worden behandeld op niet chirurgische manier. Daarnaast biedt de Fibroblast uitkomst bij de behandeling van pigmentvlekken, acnélittekens en fibromen. Het effect is huidverstrakkend en verschillende huidaandoeningen worden op effectieve wijze behandeld.

6. Is Fibroblast plasmage pijnlijk?

Nee, de behandeling wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Voorafgaand aan de behandeling wordt uw huid met een verdovende crème ingesmeerd. U voelt de flitsjes die op de huid worden aangebracht hierdoor nauwelijks. Als gevolg van de behandeling ontstaan er rode puntjes die later korstjes worden. De huidtherapeut brengt een camouflerende crème aan. Laat de korstjes zoveel mogelijk met rust. Gemiddeld laten ze na 5 tot 7 dagen vanzelf los.

7. Wat kan ik verwachten na een Fibroblast plasmage behandeling?

Als gevolg van Fibroblast plasmage is de behandelde huid vaak licht verkleurd. Dit houdt zo’n 2 tot 4 weken aan. Gedurende deze periode wordt geadviseerd uw huid niet bloot te stellen aan het zonlicht en/of de zonnebank. Uw huid heeft tijd nodig om te herstellen, waarbij er onderhuids lichaamseigen collageen wordt aangemaakt dat de huid verstrakt. Na 6 tot 8 weken is het resultaat optimaal en zichtbaar.

8. Welke resultaten kan ik verwachten van Fibroblast plasmage?

Uw huid ziet er niet alleen steviger uit na de behandeling, het voelt ook strakker, soepeler en elastischer dan voorheen. U ondergaat als het ware een facelift, zonder dat er sprake is van een operatie. De resultaten van de behandeling zijn langdurig en houden bij een gezonde, verantwoorde levensstijl zo’n twee jaar aan.

9. Wat zijn de voordelen van Fibroblast plasmage?

Ten opzichte van een chirurgische ingreep heeft Fibroblast plasmage verschillende voordelen. Het gaat om een betaalbare behandeling die bij elk huidtype toegepast kan worden, zonder dat er achteraf littekens zichtbaar zijn. Uw huid wordt op innovatieve wijze verstevigd, terwijl dat bij een chirurgische ingreep, zoals een ooglidcorrectie, uw huid juist dunner wordt. Het herstel verloopt bovendien uiterst vlot.

10. Kan Fibroblast plasmage gecombineerd worden met fillers?

Combinaties van behandelingen zijn mogelijk, indien de Fibroblast plasmage als eerste behandeling plaatsvindt. Fillers kunnen later toegepast worden. Heeft u al fillers? Dan zal de huidtherapeut uw situatie beoordelen tijdens een consult in de kliniek.

11. Hoe lang duurt het herstel na de behandeling?

Na afloop van de behandeling kan de behandelde huid licht gezwollen zijn. Dit is een tijdelijk verschijnsel dat vanzelf afneemt. De korstjes die ontstaan zijn klein en hebben tijd nodig om te genezen. U helpt het genezingsproces niet door de korstjes van de huid te krabben. De huidtherapeut geeft u advies hoe u de korstjes kunt camoufleren. Gemiddeld duurt het herstel zo’n 5 tot 7 dagen.

12. Zijn de resultaten blijvend?

Het normale, natuurlijke huidverouderingsproces wordt met een Fibroblast plasmage niet gestopt. De resultaten die bereikt worden, kunnen echter wel langdurig zijn. U heeft zelf invloed op de tijd waarin uw huid weer zal verslappen. Een ongezond, eenzijdig voedingspatroon, overvloedig alcoholgebruik en roken hebben een negatieve invloed op uw huid en zorgen ervoor dat de huid sneller verslapt. Het kan gebeuren dat een huidtherapeut een tweede behandeling adviseert.

13. Hoe lang duurt een Fibroblast plasmage behandeling?

De huid wordt eerst met een verdovende crème behandeld, nadat deze is ingewerkt wordt de behandeling gestart. De huidtherapeut vertelt precies wat er gebeurt en wat u kunt verwachten. Een behandeling duurt gemiddeld zo’n 30 tot 60 minuten en hangt af van het soort behandeling en de grootte van het te behandelen gebied.

14. Kan ik na afloop van de ingreep mijn werkzaamheden hervatten?

De meeste mensen gaan de dag na de behandeling weer gewoon aan het werk, maar wij raden u aan om rekening te houden met de zwelling na de behandeling. Verricht u veel buiten werk? Let er dan op dat de huid optimaal tegen het zonlicht wordt beschermd. De huidtherapeut geeft u hierover advies en desgewenst een beschermende crème die u kunt aanbrengen.

15. Hoe kan ik mijn huid verzorgen na de behandeling?

Na afloop van de behandeling wordt een verkoelende crème op de huid aangebracht. U krijgt advies over een camouflerende foundation of crème met een goede SPF factor. Het behandelde gebied kan gereinigd worden met lauw water en een zeepvrij reinigingsproduct. Vermijd wrijven en krabben, waardoor de huid kan beschadigen.

Bij een behandeling van de oogleden krijgt u een zeepvrij reinigingsproduct om eventuele infecties  tegen te gaan. Gebruik het reinigingsproduct volgens het advies van de huidtherapeut.

16. Wat zijn de kosten van een Fibroblast plasmage behandeling?

Behandelkosten zijn afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen. Bij Skintastics ondergaat u vanaf € 125 deze behandeling. Wilt u voorafgaand aan de behandeling graag weten hoe uw huid reageert op Fibroblast? Dan kan een teststukje worden behandeld. De kosten hiervoor bedragen € 30 en deze worden verrekend bij de volgende afspraak.

17. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een Plasmage behandeling wordt meestal niet vergoed door een zorgverzekering.

Vergoedingsmogelijkheden en voorwaarden zijn sterk afhankelijk van het soort behandeling en uw verzekeraar. Vanuit de basisverzekering is vergoeding meestal niet mogelijk. Heeft u een aanvullende verzekering? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Deze kan u precies vertellen wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn.

18. Welke risico’s heeft Fibroblast plasmage?

Het is belangrijk om tijdens de behandelperiode en 2-3 weken na de laatste behandeling direct zonlicht te vermijden, dit geldt ook voor zonnebanken. Maak gebruik van een beschermingsfactor met SPF 30 of hoger om veranderingen van de huidskleur te voorkomen.

Fibroblast plasmage is een relatief veilige behandeling die in meerdere landen wereldwijd wordt toegepast. Het is een populaire cosmetische behandeling met uitstekende resultaten. Uw huid wordt op niet-invasieve wijze gelift en verstrakt. Van littekenvorming is geen sprake en het herstel verloopt bij de meeste mensen uiterst vlot. Om eventuele huidreacties uit te sluiten, bestaat de mogelijkheid om een teststukje uit te laten voeren. Dit teststukje laat u direct voelen hoe de behandeling aanvoelt.

19. Is er een minimum leeftijd van toepassing?

Cosmetische ingrepen zoals Fibroblast plasmage worden in principe niet bij minderjarigen toegepast. Sommige huidaandoeningen kunnen aanleiding geven om wel eerder te behandelen. In dit soort situaties is een getekende verklaring van de ouders en/of voogd noodzakelijk. Minderjarigen dienen tijdens de behandeling begeleid te worden door de ouders en/of verzorgers. Van een uiterste leeftijd is bij deze behandeling geen sprake. Behandeling vindt plaats na zorgvuldig overleg met de huidtherapeut.

21. Wat is er nog meer van belang bij deze behandeling?

Een ooglidcorrectie zonder dat u daarvoor ingrijpende plastische chirurgie voor ondergaat, het is echt mogelijk. In tegenstelling tot wat nogal eens wordt gedacht is het mogelijk om onder meer uw ogen te laten liften zonder snijden en hechten. De Fibroblast plasmage behandeling is een huidverstrakkende behandelmethode die niet alleen de ooghuid lift en strakker maakt. Toepassingsmogelijkheden bevinden zich op de volledige lichaamsoppervlakte. Zo kunt u een buiklift overwegen en is de behandeling van pigmentvlekken en littekens eveneens mogelijk met de Fibroblast. Zelfs grotere behandelingen zoals een arm- en/of beenlift kunnen met de Fibroblast langdurige resultaten opleveren. Het herstel na de behandel verloopt vlot en doorgaans is de behandelde huid na 7 dagen volledig genezen. Na zo’n 6 tot 8 weken is het eindresultaat bereikt.

Het is een behandeling die zowel bij mannen als vrouwen toegepast kan worden en waar u geen verwijzing voor nodig heeft. Sommige behandelingen komen voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking. Tijdens een vrijblijvend, gratis consult legt de huidtherapeut uit hoe een behandeling precies verloopt en welke resultaten verwacht kunnen worden. Ook krijgt u advies over de verzorging van de behandelde huid en het optimaliseren van een langdurig zichtbaar resultaat.

20. Is er een wachtlijst voor Fibroblast plasmage?

Nee, na een intakegesprek kan de behandeling ingepland worden. Van lange wachttijden is doorgaans geen sprake.

Contact Info

 • 010 – 818 62 90
 • 06 – 24 57 15 24
 • info@skintastics.nl
 • Oostplein 146
  3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

 • Maandag: 9.00 – 18.00
 • Dinsdag: 9.00 – 21.00
 • Woendag: 9.00 – 21.00
 • Donderdag: 9.00 – 21.00
 • Vrijdag: 9.00 – 18.00
 • Zaterdag: 9.00 – 18.00*
 • Zondag: gesloten

  Zo nodig en in overleg kunnen we afwijken van bovengenoemde openingstijden. *Op even weken gesloten.
0
Call Now Button