XL Hair

“Kaalheid is niet langer een bron van onzekerheid. Ontdek onze XL Hair behandelingen en herwin zelfvertrouwen in elke haarlok!”

  • Tegen haaruitval
  • Stimuleert nieuwe haargroei
  • Verbetering van de haarkwaliteit
  • De productie van meerdere haren uit 1 haarzakje
  • Stimulering van de bloedcirculatie naar het haar
  • Dikker haar en een vollere haardos
XL-hair-behandeling-skintastics

XL Hair resultaat

xl hair-resultaat
Resultaat-xl-hair

In een klinisch onderzoek werden 47 patiënten, waarvan 32 vrouwen en 15 mannen, met milde tot ernstige haaruitval geïncludeerd. De patiënten volgden het behandelprotocol:

– de mannen kregen 6 behandelingen met XL Hair, aangevuld met thuisgebruik van AD Hair Energizer Hairspray. Na 12 weken stopte de haaruitval bij 41% van de mannen. Na 24 weken was nieuwe haargroei significant toegenomen: 63% bij de mannen.

– de vrouwen kregen 8 behandelingen met XL Hair, aangevuld met thuisgebruik van AD Hair Energizer Hairspray. Na 12 weken stopte de haaruitval bij 61% van de vrouwen. Na 24 weken was nieuwe haargroei significant toegenomen: 73% bij de vrouwen.

Zowel de mannen als de vrouwen gaven een zeer hoge tevredenheid aan van 85% met zichtbare verbetering.

XL HAIR BEHANDELING

“XL Hair behandeling bij Skintastics: dé oplossing tegen haaruitval, met resultaten die spreken voor zich. Stimuleert nieuwe haargroei, verbetert de haarkwaliteit, produceert meerdere haren uit één haarzakje, stimuleert de bloedcirculatie naar het haar, en zorgt voor dikker haar en een vollere haardos. Ontdek jouw weg naar een zelfverzekerde uitstraling vandaag nog.”

Over XL HAIR

Overweegt u een behandeling tegen haaruitval? XL Hair is een hairbooster. Het is een lokale behandeling die haarfollikels voedt en stimuleert, wat resulteert tot het eindigen van haaruitval en de (re)activatie van het haar. Het behandelpakket is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, mits de indicatie goed gesteld wordt en het behandelprotocol strikt wordt aangehouden.

XL Hair is geïndiceerd bij niet-verlittekende vormen van alopecia, zoals alopecia androgenetica (mannelijke type kaalheid) en alopecia areata (pleksgewijze kaalheid). Bij deze vormen van alopecia is XL Hair vooral succesvol zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijk andere oorzaak van de haaruitval is, zoals onderliggend lijden en/of medicijngebruik. De behandeling stopt de actieve haaruitval binnen drie maanden en stimuleert nieuwe haargroei.

XL Hair wordt aangebracht via microneedling. Dit kan bijvoorbeeld met injecties (handmatig), een mesoinjector of een ‘Dermapen’ of soortgelijk product (elektronisch). Bij Skintastics kiezen wij voor de meso injector methode, hiervoor gebruiken wij de U225 mesogun ook wel bekend als de Rolls Royce onder de mesoguns!

Met microneedling wordt de microcirculatie (doorbloeding) van de hoofdhuid bevorderd. Eén van de oorzaken van haaruitval is een slechte doorbloeding. Door lokale voeding en betere doorbloeding worden de haarfollikels gestimuleerd, waardoor de haaruitval stopt en er nieuwe haargroei ontstaat.

Voor deze behandeling is het belangrijk dat het behandelprotocol goed gevolgd wordt. Voor mannen betekent dat een kuur van (minimaal) 6 behandelingen en voor vrouwen (minimaal) 8, met een interval van één tot twee weken.

xl-hair-behandeling

Keravive voor een gezonde hoofdhuid

Een gezonde bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid.  De XL Hair behandeling is uitermate geschikt om te combineren met een HydraFacial Keravive behandeling voor een nog beter resultaat. De HydraFacial Keravive behandeling is erop gericht de hoofdhuid te reinigen, voeden en hydrateren met als resultaat voller en gezonder haar.

AD Daily Care Hair Energy

AD Daily Care Hair Energy is een plaatselijke oplossing met hoogefficiënt natuurlijke extracten die op synergetische basis samenwerken om haaruitval te bestrijden, Er zijn zeer veel factoren waardoor haaruitval veroorzaakt kan worden. Sommige factoren beïnvloeden de capillaire cyclusfase die de haargroei beïnvloedt. Tijdens een normale capillaire cyclus groeit het haar, rust het en valt de haar vervolgens uit. Dit is niet voor alle haren een gelijktijdig proces. Iedere haar zit namelijk in een eigen fase, waardoor normaal gesproken een normale dekking en groei van het haar gegarandeerd is.

Dit product is een capillaire regenerator die de capillaire vezel een nieuw leven inblaast en versterkt door een grote toevoer van essentiële nutriënten voor capillaire groei. Het product stimuleert de werking van specifieke haargroeifactoren.

AD Daily Care Hair Energy is bestemd voor zowel mannen als vrouwen, als voorkomend of als onderhoudsbehandeling bij overdreven haaruitval. Om de haargroei in de perioden van grotere haaruitval (herfst en lente) te stimuleren, adviseert Skintastics om het product tenminste vier weken achter elkaar te gebruiken.

Gebruiksaanwijzing:
Reinig de hoofdhuid voordat u het product aanbrengt. Spray direct op de hoofdhuid en masseer licht in om er zeker van te zijn dat het product goed wordt verdeeld over het te behandelen gebied. Laat het product minimaal 24 uur op de te behandelen hoofdhuid inwerken en gebruik het product tweemaal daags zo land als nodig is.

Skintech XL Hair FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over Skintech XL Hair. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is Skintech XL Hair?

XL Hair is een zogenaamde hairbooster die in de vorm van injecties in de hoofdhuid wordt ingespoten. De vloeistof bestaat onder meer uit hyaluronzuur en ruim 47 actieve ingrediënten, waaronder vitamines, mineralen, groeifactoren, antioxidanten, peptiden, spoorelementen, koperpeptide en aminozuren. Na het injecteren van de vloeistof in de hoofdhuid hebben de ingrediënten een voedend effect op uw haarfollikels.

2. Hoe wordt Skintech XL Hair toegepast?

De XL Hair injectievloeistof wordt met behulp van microneedling, oppervlakkige injecties, in de huid geïnjecteerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mesogun, U225 intradermale injector. Microneedling heeft als bijkomend voordeel dat de doorbloeding van uw hoofdhuid wordt bevorderd. Een van de oorzaken van haaruitval is immers een slecht doorbloede hoofdhuid. Met behulp van de mesotherapie haar behandeling wordt de huid lokaal gevoed en haarzakjes met behulp van een verbeterde doorbloeding gestimuleerd om nieuwe haargroei te produceren.

3. Ben ik geschikt voor mesotherapie tegen haaruitval?

Haaruitval kent diverse oorzaken, waaronder verschillende vormen van Alopecia. Erfelijke, mannelijke kaalheid ook wel Alopecia androgenetica genaamd en Alopecia areata zijn vormen van alopecia die de haarzakjes niet verlittekenen. Juist bij deze vormen van Alopecia kan XL Hair vaak succesvol worden toepast. Voorwaarde is wel dat er nog genoeg haarzakjes aanwezig zijn en dat er geen andere oorzaken voor de haaruitval zijn, zoals het gebruik van medicatie en/of onderliggende aandoeningen. De mesotherapie haar behandeling kan worden toegepast bij mannen en vrouwen.

4. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

XL Hair wordt voor een optimaal resultaat gevolgd in kuurvorm die 8 tot 12 weken duurt. De kuur voor mannen beslaat ongeveer 8 weken en bestaat uit 6 behandelingen. Gedurende de eerste 4 weken vindt wekelijks een behandeling plaats, vervolgens om de week nog 2 behandelingen. Vrouwen daarentegen volgen een kuur die ongeveer 12 weken duurt en 8 behandelingen bevat. De eerste 4 weken vindt de behandeling wekelijks plaats. De laatste 4 behandelingen worden om de week toegepast.

5. Welke resultaten worden bereikt met mesotherapie tegen haaruitval?

Wetenschappelijke, klinische onderzoeken waarbij 47 mannen en vrouwen met milde tot serieuze haaruitval werden gevolgd, hebben interessante onderzoeksresultaten opgeleverd. Het normale behandelschema werd daarbij gevolgd. Dat betekent 6 behandelingen bij mannen en 8 behandelingen bij vrouwen. Na gemiddeld 12 weken werd bij 61% van de vrouwen een vermindering van de haaruitval gezien en ditzelfde was het geval bij 41% van de mannen.

Bovendien was na 24 weken een opvallende toename in de haargroei te zien: 73% bij de vrouwen en 63% bij de mannen. Zowel bij mannen als vrouwen werd de behandeling aangevuld met het thuisgebruik van de AD Hair Energizer Hairspray, eveneens van Skintech. Het merendeel van de mannen en vrouwen, 85%, is tevreden over het bereikte resultaat.

6. Wat kan ik verwachten na een XL Hair behandeling?

Na afloop van de XL Hair behandeling kan uw hoofdhuid rood verkleurd zijn en warmer aanvoelen dan gebruikelijk. Beide verschijnselen verminderen in de uren die volgen op de behandeling. Geadviseerd wordt om uw haar en hoofdhuid de eerste 24 uur niet aan het directe zonlicht of de zonnebank bloot te stellen.

7. Wanneer is mesotherapie geen geschikte behandeling?

De mesotherapie haar behandeling kan niet worden toegepast als er bij u sprake is van volledige kaalheid en het ontbreken van voldoende haarzakjes om de haargroei te stimuleren. Als u te maken heeft met een chronische huid- of haaraandoening, is het beter om u vooraf te laten adviseren door een behandelend (huis)arts. Deze kan een eerste indicatie geven of de behandeling in uw situatie het gewenste resultaat kan bieden.

8. Zijn er speciale producten die ik tijdens de XL Hair kuur kan gebruiken?

De resultaten van deze behandeling kunnen ondersteund en versterkt worden met een aantal ondersteunende producten die u thuis kunt gebruiken. Dit zijn onder meer de Hair Energizer Spray, een geurloze niet vette haarspray die u volgens advies op de hoofdhuid inmasseert. Dit gebruik kan dagelijks, maar ook 3 keer per week en 2 keer per dag zijn. Op de dag van de XL Hair behandeling gebruikt u de ScalpFit Shampoo om de hoofdhuid grondig te reinigen. Tussen de behandelsessies door kunt u uw haar dagelijks wassen met de Revitalix shampoo. Gebruik de producten volgens voorschrift en gebruik nooit meer dan geadviseerd.

9. Wat kan ik verwachten van een behandeling met een mesogun?

Skintastics werkt met de Intradermale meso injector U225 om de mesotherapie haar behandeling toe te passen. De behandeling wordt op eenvoudige, snelle en bovendien gecontroleerde manier uitgevoerd. Microneedling heeft als bijkomend voordeel dat het de aanmaak van collageen stimuleert en dat er van een lange herstelperiode geen sprake is. De injector brengt de werkzame stoffen direct onder de huid in, op dezelfde diepte en met een constante druppelgrootte.

10. Hoe ziet een XL Hair behandelsessie eruit?

De huidtherapeut geeft u voorafgaand aan een behandeling diverse tips ter voorbereiding. Het is bijvoorbeeld belangrijk om uw haar voorafgaand aan de behandeling te wassen met de reinigende ScalpFit Shampoo. De behandeling wordt uitgevoerd terwijl u ontspannen in een comfortabele behandelstoel zit. Het aanbrengen van de injectievloeistof wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. U kunt wel een lichte druk, prikkeling en/of tinteling ervaren. Indien u erg angstig bent of opziet tegen een behandeling met de mesogun, kan eventueel een verdovingsvloeistof gebruikt worden. Dit wordt tijdens het intakegesprek met u besproken.

11. Hoe lang duurt een mesotherapie behandeling tegen haaruitval?

Afhankelijk van de techniek die wordt toegepast, duurt een behandelsessie zo’n 20 tot 45 minuten. Dit is eveneens afhankelijk van de oppervlakte die behandeld wordt.

12. Welke bijwerkingen en risico’s heeft XL Hair?

Skintech XL Hair injectievloeistof laat u voor een veilige toepassing door een ervaren huidtherapeut injecteren. Microneedling is een relatief veilige behandeling, zonder ernstige bijwerkingen en/of complicaties. Kort na de behandeling kan de behandelde huid rood en warm zijn. Een enkele keer ontstaan kleine blauwe plekjes. Deze verschijnselen zijn allemaal van tijdelijke, voorbijgaande aard. De behandeling kan eveneens langdurig gebruikt worden, zonder dat het gebruik van invloed is op uw gezondheid.

13. Kan ik na een behandeling gewoon weer aan het werk?

Ja. Van een herstelperiode is bij XL Hair geen sprake. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden en bezigheden hervatten.

14. Zijn de resultaten blijvend?

Vooropgesteld dat niet iedereen hetzelfde op een bepaald product reageert, kunnen de resultaten en effecten van deze behandeling sterk persoonsgebonden zijn. Na de eerste behandelkuur houden de bereikte resultaten gemiddeld 6 tot 18 maanden aan. De resultaten die met XL Hair bereikt worden, zijn dus tijdelijk. Om het effect te behouden zijn regelmatige na- of onderhoudsbehandelingen nodig.

15. Zijn er speciale verzorgingsadviezen na een behandeling?

Het is belangrijk om uw behandelde hoofdhuid de eerste 12 uur niet te reinigen. Als gevolg van de microneedling kunnen kleine bloedingen ontstaan zijn. U kunt het bloed van de huid wassen met schone handen en water zonder toevoegingen. Gebruik op de dag van de behandeling ook geen stylingproducten zoals haarlak, gel of wax. Om de behandeling te ondersteunen zal de huidtherapeut u de AD Hair Energizer adviseren voor thuisgebruik.

16. Wat kost een Skintech XL Hair behandeling?

Geadviseerd wordt om een XL Hair behandeling altijd in kuurvorm te ondergaan. Hiermee wordt de kans op het gewenste resultaat aanmerkelijk vergroot. Het betreft een persoonlijke behandeling, waarbij eerst een consult plaatsvindt bij de huidtherapeut. Deze geeft u naast een behandeladvies ook een overzichtelijke prijsopgave. Bekijk hier onze tarieven.

17. Worden de kosten van mesotherapie tegen haaruitval vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, dat is niet waarschijnlijk. Huidtherapie komt geregeld vanuit een aanvullende zorgverzekering in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding. Dit is doorgaans het geval bij de behandeling van aandoeningen als acné, eczeem en/of psoriasis. Behandelingen bij haaruitval worden slechts in uitzonderlijke gevallen vergoed. U kunt hiervoor informeren bij uw zorgverzekeraar. Deze kan u de mogelijkheden en eventuele voorwaarden nader toelichten.

18. Is de mesotherapie haar behandeling geschikt voor minderjarigen?

Alhoewel de behandeling niet aan een bepaalde leeftijd is gebonden, zullen zowel artsen als huidtherapeuten XL Hair doorgaans niet aan minderjarigen adviseren. Vaak zijn er alternatieve behandelmogelijkheden die eerst voorgesteld zullen worden.

19. Wat is er nog meer van belang bij een mesotherapie haaruitval behandeling?

XL Hair kan een oplossing zijn bij een aantal vormen van haaruitval. De behandeling wordt toegepast bij mannen en vrouwen die niet volledig kaal zijn en waarbij eerst een consult plaatsvindt. Het is een behandeling, waarbij u niet direct zichtbare resultaten heeft. De resultaten die bereikt worden verschillen per persoon en zijn tijdelijk van aard. Regelmatige nabehandelingen zijn nodig om de effecten te behouden. Als u de behandeling combineert met het gebruik van de verzorgingsproducten die de huidtherapeut u adviseert, kan dat van positieve invloed hebben op de resultaten. Het is mogelijk om de behandeling zonder bijwerkingen of risico’s voor de gezondheid langdurig toe te passen. Heeft u te maken met haaruitval als gevolg van Alopecia androgenetica en bent u (nog) niet toe aan een ingrijpende haartransplantatie? Maak dan snel een afspraak voor een gratis consult bij Skintastics.

0
Call Now Button