Laser ontharen

“Nooit Meer Gedoe met Haren: Stralend Glad met Onze Laserontharing!”

 • Echte Huidtherapeuten
 • Goede Reviews
 • Hoge Klanttevredenheid
 • 100% Resultaat

“Claim nu jouw exclusieve kans: Ervaar definitief ontharen gratis bij
Skintastics!”

laser-ontharen-skintastics

Laserontharing ervaring

Laserontharing

Over Laserontharing

Overweeg je om permanent haar te verwijderen? Bij Skintastics werken wij met het meest geavanceerde laserapparaat voor het definitief ontharen van alle huidtypen. De Thunder laser heeft het CE keurmerk en is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA. De Thunder laser wordt toegepast voor snelle, effectieve en veilige ontharingsbehandelingen voor alle huidtypen. Alle lichaamsdelen inclusief het gelaat kunnen definitief  worden onthaard met deze nieuwe laser!

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Definitief ontharen
 • Duurzame ontharingsmethode
 • Voor alle huidtypen
 • Comfortabel, snel en effectief ontharen
 • Meest veilige lasertechniek
Laserontharing-Skintastics

Hoe werkt laser ontharing?

Met de exclusieve ‘i-Handpiece’ wordt een laserstraal uitgezonden op de opperhuid. Het licht wordt selectief geabsorbeerd door het doelweefsel (bijv. haarbulbus en -schacht voor ontharing), dat effectief wordt behandeld zonder het omringende weefsel te beschadigen.

Is de laserontharing behandeling pijnlijk?

De opperhuid wordt gekoeld dankzij het gepatenteerde Dual Cooling System met contactplaat. Een koele luchtstroom in het handstuk zorgt er voor dat de behandeling minder onaangenaam voelt. Door de gecombineerde technologie kunnen wij bepalen hoe wij beide lasers samen gebruiken, dit maakt de behandeling uiterst comfortabel en effectief.

Hoeveel laserontharing behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen verschilt per persoon en per zone. Onze huidtherapeuten zullen tijdens uw intake altijd bespreken wat het advies is voor uw huid- en haartype. Gemiddeld houden wij 6-10 behandelingen aan voor een stabiel resultaat.

Wist je dat….

 • Definitief laserontharen voor zowel mannen als vrouwen geschikt is.
 • Laserontharen bij de indicatie ‘overbeharing in het gelaat’ vergoed kan worden uit een aanvullende zorgverzekering.
 • Wij bij Skintastics gespecialiseerd zijn in definitief ontharen en vele klanten je al voor gingen.

Gratis kennismaken met definitief ontharen? Maak vandaag nog je afspraak!

Voor meer vrijblijvende informatie en een gratis proefbehandeling kun je een afspraak maken met één van onze huidtherapeuten. Tijdens een intake bespreken wij jouw wensen, bekijken wij je huid- en haartype en behandelen wij beide oksels éénmalig gratis!

Laser-ontharen-resultaat

Laser ontharen FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over laser ontharing. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is laser ontharen?

Laser ontharen is een behandeling om definitief te ontharen. De behandeling wordt toegepast met een speciaal hiervoor ontwikkelde laserlamp, waarmee lichtflitsen worden gegeven aan de behaarde huid. In het haarzakje wordt het licht omgezet in energie en warmte. Het is de vrijgekomen energie die de haarzakjes vernietigt. Nieuwe haargroei is bij de vernietigde haarzakjes niet meer mogelijk.

2. Ben ik geschikt voor laser ontharing?

Ongewenste lichaamsbeharing kan met behulp van laser ontharing verwijderd worden. Hoe effectief het ontharen met laser is, hangt onder meer af van huids- en haarkleur van het te behandelen gebied.  Indien u een lichte huid heeft en donkere beharing, dan kunt u rekenen op prima resultaten.

Lichtere haartypes zoals grijs, blond en rood haar kunnen alleen behandeld worden met elektrisch epilatie.

3. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

3. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het laserlicht verstoort het groeipatroon van de haarzakjes die zich in de groeifase bevinden. Niet alle haren bevinden zich op hetzelfde moment in deze fase. Laser ontharing is een persoonlijke behandeling, waarbij u rekening moet houden met een minimaal aantal behandelsessies dat ligt tussen 6 en 10 sessies. De tussenliggende periode bedraagt bij de eerste drie behandelingen 6 tot 8 weken.

4. Wat kan ik verwachten van ontharen met laser?

Ontharing met een laser is een vrij snelle behandeling die doorgaans een paar minuten tot een uur duurt. Dit is afhankelijk van de omvang van het gebied dat u laat behandelen. Na afloop kan de huid warm en rood verkleurd zijn. Zwellingen kunnen worden tegengegaan door de huid te koelen. Indien gewenst kan de huidtherapeut u koelingsadvies geven.

5. Is ontharing met laser pijnlijk?

Van echte pijn is bij laser ontharen doorgaansgeen sprake. U kunt een licht prikkelend tot irritant gevoel ervaren als de laserflits op de huid komt. Niet iedereen vindt dit een prettig gevoel. Hoe u de behandeling ervaart, hangt grotendeels af van het gebied dat wordt behandeld.

6. Hoe lang duurt een behandeling?

De exacte behandelduur hangt af van het te behandelen gebied. Laat u verschillende lichaamsgebieden ontharen? Dan zal daar meer tijd meer gemoeid zijn dan met een enkele zone. De huidtherapeut kan dit vrij nauwkeurig aangeven tijdens het consult dat aan laser ontharen vooraf gaat.

7. Is laser ontharen veilig?

Net zoals bij iedere andere cosmetische behandeling kent het verwijderen van haar met een laser een zekere kans op het ontstaan van bijwerkingen en complicaties. Laser ontharing heeft een kleine kans op oppervlakkige verbrandingen. Na afloop kan de behandelde huid rood en gevoelig zijn. Het zijn vrijwel altijd tijdelijke verschijnselen die vrij snel wegtrekken. Stel de behandelde huid de eerste twee weken na de behandeling niet bloot aan het zonlicht of de zonnebank. Dit kan donkere of lichtere verkleuringen aan de huid veroorzaken.

8. Is laser ontharen echt definitief?

De haarzakjes die door de laserbehandeling vernietigd worden, kunnen geen nieuwe haren meer produceren. Aangezien niet iedere haar zich tijdens de behandeling in de groeifase bevindt, kunnen later nieuwe haren gaan groeien. De haargroei wordt overigens sterk gereduceerd. Soms zijn onderhoudsbehandelingen nodig. Dit is afhankelijk van uw haargroei en huidtype. Na een succesvolle behandeling blijven de haren meerdere jaren weg.

9. Hoe kan ik mezelf voorbereiden op een laser ontharing behandeling?

Ontharing met laser is geen ingrijpende behandeling waar ernstige bijwerkingen of complicaties aan zijn verbonden. Om de resultaten te optimaliseren, wordt het harsen of epileren van het behaarde gebied vanaf 4 weken voorafgaand aan de laserbehandeling afgeraden. Zowel epileren als harsen beïnvloeden het haargroeiproces en dat is voor een goed resultaat niet de bedoeling. Stel de huid die behandeld moet worden gedurende de aangegeven periode ook niet bloot aan de zon. Uw huid kan hierdoor donkerder worden en de haren lichter. Dit is voor het resultaat niet wenselijk.

10. Zijn de resultaten van ontharen met een laser direct zichtbaar?

Nee, dat is niet het geval. De haren volgen de natuurlijke groeicyclus. Het laserlicht beïnvloedt de alleen de haren die in de groeifase zit. Hierdoor stopt de haargroei niet direct volledig. Na een aantal weken zult u zien dat u al minder haargroei heeft op de behandelde plaatsen dan voorheen. U kunt de haren die groeien gewoon scheren of knippen. Waxen, harsen of epileren doet u tussen de behandelsessies door bij voorkeur niet.

11. Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

De huid die behandeld wordt met laser kan nog een aantal uren, soms enkele dagen rood verkleurd en gevoelig zijn. U kunt gewoon werken en sporten zoals u dat gewend bent. Behandel de huid op de manier die de huidtherapeut u heeft geadviseerd.

12. Ik heb lichtblond haar, is laser ontharing voor mij geschikt?handeling?

Licht blonde, grijze en rode haren kunnen doorgaans op mindere effectieve manier behandeld worden met een laser. De oorzaak hiervan is dat de lichte haarkleur de energie die vrijkomt van de laser minder goed opneemt in de haarzakjes. Het resultaat is dat de haarzakjes niet vernietigd worden. Eventueel kan een alternatieve behandeling zoals elektrische epilatie voorgesteld worden.

13. Wat is het beste moment om laser ontharen toe te laten passen?

Ontharen met een laser is iets dat u het beste niet plant kort voor een zonvakantie. Bezoekt u tijdens de warme zomermaanden geregeld het strand of het buitenzwembad? Ook dan wordt ontharen met een laser niet geadviseerd. Plan de behandeling daarom zoveel mogelijk in tijdens een periode dat u niet in de zon te vinden bent. Zonliefhebbers hebben vaak een voorkeur voor behandeling in de wintermaanden. Zit u niet graag in de zon? Dan is behandeling in de zomer ook mogelijk.

14. Welke nadelen heeft laser ontharing?

De haargroei vermindert sterk, maar de resultaten zijn nooit echt definitief. Onder invloed van langdurige stress en hormonale veranderingen kunnen niet bereikte haarzakjes actief worden en heeft u soms een nabehandeling nodig. Lichte haarkleuren kunnen minder goed behandeld worden.

15. Is er een minimum leeftijd voor laser ontharen van toepassing?

De beste resultaten worden bereikt na de puberteit. Tot aan de puberteit maakt het lichaam nieuwe haargroei aan en kan het aanwezige haar te dun zijn voor laser ontharing. Minderjarigen hebben altijd schriftelijke toestemming nodig van ouders en/of verzorgers voor een cosmetische ingreep zoals definitief haar verwijderen met een laser.

16. Kan laser ontharing op een tatoeage toegepast worden?

Tatoeages bevatten pigment. Dat maakt het onmogelijk om ze met een laser te behandelen. Naast het vernietigen van de haarzakjes, wordt dan namelijk ook soms het pigment van de tatoeage beschadigd. Definitieve ontharing in de buurt van een tatoeage kan eventueel door middel van elektrische epilatie.

17. Kan ik tussen de behandelsessies door het haar dat groeit waxen of scheren?

Haar dat groeit kunt u tussen de verschillende behandelsessies scheren of knippen. Waxen of epileren wordt afgeraden, omdat dit een nadelig effect heeft op het haargroeiproces en dus het resultaat van laser ontharing.

18. Wat zijn de kosten voor laser ontharen?

De kosten van laser ontharing lopen uiteen en zijn onder andere gebaseerd op het gebied dat u laat behandelen. Naast losse behandelgebieden is het ook mogelijk om meerdere zones met elkaar te combineren. Daarnaast zijn er verschillen in de behandeltarieven voor mannen en vrouwen. Laser ontharing is bij Skintastics mogelijk vanaf € 25. Tijdens een consult met een huidtherapeut worden uw wensen en verwachtingen doorgenomen. Aan de hand daarvan ontvangt u een persoonlijke prijsopgave.

19. Worden de kosten voor laser ontharing vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Laser ontharing in het gelaat wordt meestal vergoed door de verzekering. Heeft u last van overmatige haargroei als gevolg van bijvoorbeeld hirsutisme en heeft u een aanvullende verzekering? Wellicht dat er dan vergoedingsmogelijkheden zijn.

Zowel de voorwaarden als de vergoedingsbedragen verschillen per zorgverzekeraar. Verzekeraars vragen vaak een verwijzing van huisarts of specialist en bovendien dient de behandeling te worden toegepast door een erkende huidtherapeut die lid is van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). U kunt alles over de voorwaarden eenvoudig navragen bij uw zorgverzekeraar.

20. Wat is er nog meer van belang bij ontharen met een laser?

Definitief ontharen met een laser is een effectieve en permanente manier om de behaarde huid te behandelen. Zowel mannen als vrouwen worden met succes behandeld, waarbij de kans op bijwerkingen of complicaties uiterst klein is. Voor goede resultaten en een veilige behandeling kiest u bij voorkeur voor een erkende huidtherapeut die de behandeling toepast in een daartoe geschikte ruimte.

De laserapparatuur bij Skintastics beschikt over ingebouwde koeling. De koele luchtstroom die via het handstuk vrijkomt, zorgt dat u nagenoeg geen pijn ervaart tijdens de behandelsessie. Overweegt u een laser ontharingsbehandeling, maar bent u niet zeker of uw huids- en/of haarkleur geschikt zijn? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. De ervaren huidtherapeut neemt graag de mogelijkheden met u door.

0
Call Now Button