LED Therapie

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Acné, onzuiverheden en ontstekingen
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Grove poriën en huidstructuur
 • Huidveroudering en huidverslapping
 • Littekens en pigmentvlekken
 • Wondgenezingen
led-therapie2

Over LED Therapie

Overweegt u een behandeling voor verjonging en verbetering van de huidstructuur? Met LED therapie wordt de celdeling en de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. Daarnaast repareert deze therapie de weefsels van de huid. Het is daarom een effectieve behandelmethode voor huidverjonging en algemene huidverbetering. Ook is LED therapie effectief voor andere huidaandoeningen.

Déesse LED therapie masker

Het LED-masker van Déesse werkt met drie verschillende golflengtes. Door het combineren van deze drie diverse golflengtes worden meerdere processen in de huid tegelijk beïnvloed. Het masker bevat maar liefst 495 LED-lampjes welke de aanmaak van collageen, elastine en hyaluron stimuleren.

Het Déesse LED therapie masker werkt efficiënt en effectief, zonder de huid te beschadigen of het lichaam te belasten. Het masker is geschikt voor ieder huidtype en elke leeftijd en kan het hele jaar door gebruikt worden.

De effecten van het LED-masker van Déesse zijn:

 • Vermindering van rimpels
 • Bevordering van de collageenproductie
 • Bestrijding van de bacteriën die acne veroorzaken
 • Bevordering van de natuurlijke cellulaire activiteit van de huid
 • Verbetering van de huidstevigheid en elasticiteit
 • Vermindering van hyperpigmentatie
 • Bevordering van de lokale bloedsomloop

Kortom: het totale huidbeeld verbetert! Deze methode is ook zeer geschikt in combinatie met andere huidverbeterende behandelingen voor een optimaal resultaat.

Lichtgolven LED Therapie

Het masker combineert drie golflengtes in drie verschillende standen: blauw, rood en infrarood licht. Hierdoor wordt dit masker toegepast om meerdere huidprocessen te beïnvloeden.

Blauw licht
Het blauwe licht werkt vooral oppervlakkig en komt daardoor het minst diep in de huid. Deze golflengte wordt gebruikt voor het behandelen van acne. Het blauwe licht wordt ingezet om de huid te verbeteren, door het creëren van zuurstof op de juiste diepte. Hierdoor wordt de propioni bacterie (die in veel gevallen acne veroorzaakt) vernietigd. De puistjes en roodheden zullen verminderen en huidontstekingen worden bestreden en/of voorkomen.

Rood licht
Rood licht komt dieper in de huid dan blauw licht en werkt daardoor huidverbeterend. Het rode licht stimuleert de productie van fibroblasten bij de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid strakker en voller. De huidstructuur en de spankracht van de huid zullen verbeteren. Ook wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Deze golflengte is ideaal voor behandelingen van zonlichtbeschadigingen, wondjes, pigmentvlekken, huidverslapping en huidveroudering.

Infrarood licht
Het infrarood licht combineert de drie verschillende golflengtes en dringt diep in de huid door (30 tot 40mm). Hierdoor werkt deze behandeling effectief voor botten en gewrichten, maar ook voor dieperliggende spierproblemen. Het infrarood licht zorgt er voor dat ontstekingsprocessen worden geremd en wondgenezing wordt bevorderd. Dit resulteert in herstellende energie en een verbeterde doorbloeding.

* Skintastics biedt LED therapie ook aan in combinatie met andere behandelingen, bijvoorbeeld als afsluiting na de microneedling.

LED therapie FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over LED licht therapie. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is LED licht therapie?

1. Wat is LED licht therapie?

NASA heeft de LED-technologie ontwikkeld. De huidige LED licht therapie mogelijkheden zijn innovatief en breed toepasbaar. Op de lichaamsgebieden waar de therapie wordt toegepast, verbetert onder andere de bloedcirculatie. LED therapie stimuleert zowel de natuurlijke aanmaak van collageen als elastine, waardoor uw huid steviger en strakker wordt. De therapie kan toegepast worden om de beschadigde huid te genezen en te vernieuwen. De hydratatie verbetert zichtbaar en dat zorgt er voor dat u een weer mooie en gezonde huid krijgt.

2. Ben ik geschikt voor LED licht therapie?

2. Ben ik geschikt voor LED licht therapie?

De behandeling kan bij een grote groep mensen worden toegepast. LED therapie is effectief bij diverse huidaandoeningen, waaronder bijvoorbeeld acné. Tijdens een consult bij de huidtherapeut wordt uw geschiktheid voor deze behandeling beoordeeld. Bent u gevoelig voor licht? Dan zijn er alternatieve behandelingen die voorgesteld kunnen worden.

3. Is het licht van de LED apparatuur schadelijk voor mijn ogen?

3. Is het licht van de LED apparatuur schadelijk voor mijn ogen?

Bewezen is dat het LED licht van het masker onschadelijk is voor zowel uw huid als uw ogen. Gedurende de therapie sessie ervaart u mogelijk een zekere warmte sensatie. Dit wordt veroorzaakt door de warmte die het licht afgeeft. Het licht kan wel als erg fel ervaren worden. Om een oncomfortabel gevoel te voorkomen, kunt u oogdopjes gebruiken om uw ogen tegen het licht af te dekken.

4. Welke resultaten kan ik van LED licht therapie verwachten?

4. Welke resultaten kan ik van LED licht therapie verwachten?

De therapie biedt uiteenlopende resultaten op onder meer het gebied van anti-aging. Het LED licht vermindert bestaande rimpels, omdat de aanmaak van collageen en elastine worden gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat uw huid soepel en veerkrachtig wordt. De therapie heeft ook een positieve werking op acné. Zo wordt de hersteltijd verkort en nieuwe acné uitbraken worden verminderd. LED licht therapie zorgt voor een egalere tint, waarbij kleurverschillen afnemen. Ook roodheid neemt af. De reden hiervan is dat het licht een optimale werking heeft tegen ontstekingen en rosacea. Uw huid wordt daardoor gekalmeerd.

5. Hoe ziet mijn huid eruit na een LED therapiesessie?

5. Hoe ziet mijn huid eruit na een LED therapiesessie?

LED licht is een uiterst vriendelijke behandeling. Van een hersteltijd is geen sprake, uw huid ziet er na afloop van de behandelsessie niet rood, gezwollen of schilferachtig uit.

6. Hoe lang duurt deze behandeling?

6. Hoe lang duurt deze behandeling?

Een behandelsessie duurt 15 tot 30 minuten. U kunt losse behandelingen ondergaan, maar deze therapie is ook in pakket- of kuurvorm mogelijk.

7. Wanneer kan ik resultaat verwachten?

7. Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Al direct na de eerste therapiesessie worden de resultaten voelbaar. Uw huid wordt gladder en is beter gehydrateerd. Om optimale effecten te bereiken, worden meerdere behandelingen geadviseerd. Dit stelt uw lichaam in staat om de collageen productie te verhogen. Afhankelijk van uw huidtype en structuur wordt een serie van behandelingen geadviseerd om het gewenste resultaat te bereiken. Meerdere behandelsessies zorgen bovendien voor langer zichtbare effecten.

8. Hoeveel LED licht therapie behandelingen heb ik nodig?

8. Hoeveel LED licht therapie behandelingen heb ik nodig?

Dat varieert per persoon. Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Dit hangt onder meer af van uw leeftijd, uw huidtype en de conditie van uw huid. De resultaten worden per behandelsessie opgebouwd en uw huid verbetert gaandeweg.

9. Welke voordelen heeft LED therapie?

9. Welke voordelen heeft LED therapie?

LED licht therapie heeft een aantal voordelen die het een gewilde behandeling maken. Deze behandeling is bijvoorbeeld volkomen veilig en natuurlijk. Uw huidtint verbetert, rimpels en ouderdomsvlekken nemen af. De verouderde huid wordt gladder, steviger en krijgt een jongere uitstraling. LED therapie is vrij van chemicaliën en is als behandeling pijnloos. De natuurlijke collageen en elastine productie wordt gestimuleerd, waardoor uw huid een betere conditie krijgt.

10. Kan ik na een LED licht behandeling make-up gebruiken?

10. Kan ik na een LED licht behandeling make-up gebruiken?

De huidtherapeut geeft u advies over de verzorging van uw gezicht tijdens een LED licht kuur en na een behandelsessie. LED licht kan toegepast worden in combinatie met natuurlijke cosmetica. Voorafgaand aan een behandeling wordt uw gezicht gereinigd, voor een optimale effect van het LED licht.

11. Hoe warm is het LED licht en kan mijn huid niet verbranden?

11. Hoe warm is het LED licht en kan mijn huid niet verbranden?

Het masker dat bij LED therapie wordt gebruik, neemt een aantal graden in warmte toe. U ervaart hierdoor een aangenaam, ontspannend gevoel. De warmte zorgt er voor dat uw huidporiën verder open gaan. De huid kan door dit proces op geen enkel manier beschadigd worden en/of verbranden.

12. Is medicijngebruik een bezwaar bij LED therapie?

12. Is medicijngebruik een bezwaar bij LED therapie?

Van bepaalde medicatie is bekend dat de werking in combinatie met LED licht therapie beïnvloed kan worden. Dit is onder andere het geval bij schildkliermedicatie. LED licht kan een positieve werking hebben op schildklierproblemen. Een nauwgezette controle door een behandelend arts is belangrijk, zodat de dosering van de medicatie eventueel bijgesteld kan worden. Medicijnen die uw lichaam lichtgevoelig kunnen maken zijn onder meer lithium, digoxine, tetracycline en hormonale huidzalf. Overleg altijd met een (huis)arts als u licht therapie overweegt. Ook als u antidepressiva of antipsychotica gebruikt, wordt geadviseerd om eerst een behandelend arts te raadplegen, voordat u licht therapie behandelingen ondergaat.

13. Wat is het verschil tussen LED therapie en een laserbehandeling?

13. Wat is het verschil tussen LED therapie en een laserbehandeling?

De golflengtes van het licht verschillen en ook op andere vlakken verschilt de apparatuur van elkaar. Laserlicht is een meer gerichte lichtbundel die op een andere manier in het weefsel doordringt dan dat LED licht dat doet. LED therapie is aanmerkelijk beter als het gaat om grote actieve hoeveelheden energie in de huid die behandeld wordt, in te brengen.

14. Is LED licht therapie altijd effectief?

14. Is LED licht therapie altijd effectief?

De effectiviteit van LED licht therapie is wetenschappelijk bewezen. De gezondheid van de behandelde huid verbetert en de therapie gaat huidveroudering op effectieve wijze tegen. Doordat de aanmaak van collageen en elastine worden gestimuleerd, heeft LED therapie een therapeutisch effect op diverse huidaandoeningen. Zo kunnen acné, eczeem, vitiligo en psoriasis met goed resultaat behandeld worden.

15. Kan LED therapie toegepast worden in combinatie met een andere behandeling?

15. Kan LED therapie toegepast worden in combinatie met een andere behandeling?

LED licht therapie kan zowel een alleenstaande behandeling zijn, als in combinatie toegepast worden. Het is bekend dat snelle en mooie resultaten worden bereikt als LED therapie gecombineerd wordt met onder meer peelings, microdermabrasie en microneedling. Uw huid wordt beter doorlaatbaar, waardoor cosmetische producten die bijvoorbeeld bij een peeling gebruikt worden een nog beter effect zullen hebben. Het LED licht masker kan verschillende huidprocessen op positieve wijze beïnvloeden.

16. Wat zijn de kosten van LED licht therapie?

16. Wat zijn de kosten van LED licht therapie?

LED therapie kan als losse behandeling worden toegepast. U kunt ook een behandeling in kuurvorm overwegen. Een behandelsessie is mogelijk vanaf € 25. De huidtherapeut geeft u advies voor de zelfstandige verzorging van uw huid. Naast kant en klare kuurpakketten kan er ook een behandeladvies op maat samengesteld worden.

17. Wordt LED licht therapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

17. Wordt LED licht therapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Huidtherapie kan voor vergoeding in aanmerking komen. De mogelijkheden en vergoedingsbedragen verschillen per verzekeraar. Voorwaarden lopen eveneens uiteen. Sommige verzekeraars zullen een verwijzing van een behandelend arts willen zien. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

18. Welke bijwerkingen heeft LED therapie?

18. Welke bijwerkingen heeft LED therapie?

Een LED licht behandeling is veilig, er zullen zich geen ernstige bijwerkingen en/of complicaties voordoen. De warmte die vrijkomt is beperkt en dat maakt dat uw huid niet opzwelt, schilfert of van kleur verandert. Een enkele keer heeft iemand na de behandeling last van lichte hoofdpijn.

19. Waarom zijn er verschillende kleuren en wat is het effect daarvan?

19. Waarom zijn er verschillende kleuren en wat is het effect daarvan?

LED licht therapie is een combinatie van drie aparte golflengtes, in drie verschillende kleuren; blauw, rood en infrarood. Dit is nodig om de diverse huidprocessen optimaal te kunnen beïnvloeden. Het blauwe licht is het meest oppervlakkig en wordt onder meer gebruikt om acné te behandelen. De huidstructuur wordt verbeterd, omdat er op de juiste diepte zuurstof wordt gecreëerd. Het rode licht daarentegen dringt wat dieper in de huid door en heeft een huidverbeterend effect. Rood licht stimuleert zowel collageen als elastine, wat uw huid strakker maakt. Het wordt voornamelijk toegepast bij de behandeling van wondjes, pigmentvlekken, huidveroudering en huidbeschadigingen veroorzaakt door het zonlicht. Infrarood licht tenslotte, is een combinatie van de golflengtes en dringt het diepste door in de huid. Het is effectief voor de onderliggende botten en gewrichten en heeft een positief effect op spierproblemen. Ontstekingsprocessen worden afgeremd en de wondgenezing bevordert. De bloedcirculatie wordt optimaal verbeterd en gestimuleerd.

20. Wat is er nog meer van belang bij LED licht therapie?

20. Wat is er nog meer van belang bij LED licht therapie?

LED licht is een behandeling die gemiddeld 15 tot 30 minuten duurt en die niet wordt aangeraden bij mensen die lichtgevoelig zijn. De behandeling is niet alleen effectief bij het tegengaan van huidveroudering, het is bovendien een veel gebruikt therapiemiddel bij winterdepressies. Het gebruik van LED licht is volkomen veilig en van een herstelperiode na afloop van een behandeling is geen sprake. Bent u bekend met epilepsie of bent u zwanger? Dan wordt geadviseerd om uzelf eerst te laten informeren door een (huis)arts of deze behandeling mogelijk is. De huidtherapeut stemt het licht af op uw huidproblemen en reinigt uw huid, voordat de therapiesessie begint. Het is een momentje van totale ontspanning op een waarschijnlijk drukke dag voor u. Na afloop van de behandeling kunt u uw dagelijkse werkzaamheden en activiteiten hervatten. Volgt u LED therapie in kuurvorm? Dan ontvangt u een persoonlijk behandeladvies. Bespreek de mogelijkheden voor LED licht therapie tijdens een gratis consult.

Contact Info

 • 010 – 818 62 90
 • 06 – 24 57 15 24
 • info@skintastics.nl
 • Oostplein 146
  3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

 • Maandag: 9.00 – 20.00
 • Dinsdag: 9.00 – 20.00
 • Woendag: 9.00 – 20.00
 • Donderdag: 9.00 – 20.00
 • Vrijdag: 9.00 – 20.00
 • Zaterdag: 9.00 – 18.00
 • Zondag: gesloten
0
Call Now Button