Microdermabrasie Kristallen

Microdermabrasie Sodium Bicarbonaat

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Fijne lijntjes
 • Pigmentproblemen
 • (Inactieve) acne en acne littekens
 • Futloze, droge en verouderde huid
 • Verstopte en grove poriën
microdermabrasie

Over Microdermabrasie Kristallen

Overweegt u een microdermabrasie behandeling? Microdermabrasie is een abrasie methode, waarbij een fijne straal kristallen, door middel van een onderdruk langs de huid wordt gezogen die zo de oppervlakkige huid verwijdert. De huid wordt als het ware gezandstraald. Tegelijkertijd worden de onderliggende huidlagen beter doorbloed, waardoor er een extra stimulatie van de aanmaak van collageen en elastine plaatsvindt. Wat de huid normaal gesproken zelf doet in 28 dagen, kan dankzij deze behandeling sneller gaan.

Optimaal resultaat

Bij Skintastics wordt gebruik gemaakt van een microdermabrasie apparaat, dat werkt op basis van Sodium bicarbonaat, hetgeen grote voordelen heeft ten opzichte van apparaten die werken op basis van Aluminium oxide. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de behandeling in kuurverband te ondergaan.

De resultaten van microdermabrasie kunt u versterken door de behandeling te combineren met een peeling.  Alle huidtypen kunnen behandeld worden, vanaf huidtype III moet er echter wel voorzichtiger verhoogd worden i.v.m. een verhoogde kans op pigmentverschuivingen. Het is niet mogelijk om 100% garantie te bieden voor het uiteindelijke resultaat.

De microdermabrasie behandeling bieden wij aan in 3 varianten. Basis 30, 45 en 60 minuten.

Advies na de behandeling

 • Er kan lichte zwelling en roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vaak binnen enkele uren tot na een aantal dagen.
 • Het is niet aan te raden om binnen 24 uur na de behandeling make-up te gebruiken. De huid is kwetsbaar voor het indringen van bacteriën. U mag wel Lycogel gebruiken, dit is een huidherstellende en verzorgende foundation die roodheid en pigment dekt en de huid beschermt met SPF 30. (verkrijgbaar bij Skintastics)
 • Massages en scrubben vermijden tot 1 week na de behandeling.
 • Het is belangrijk om tijdens de behandelperiode en 2-3 weken na de laatste behandeling direct zonlicht te vermijden, dit geldt ook voor zonnebanken. Maak gebruik van een beschermingsfactor met SPF 30 of hoger om veranderingen van de huidskleur te voorkomen.

Microdermabrasie FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over microdermabrasie. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is microdermabrasie?

Simpel gezegd is microdermabrasie een intensieve peeling, waar dode huidcellen mee worden verwijderd. Met behulp van een speciaal ontwikkeld apparaat wordt uw huid vacuüm getrokken en worden speciale kristallen tegen uw huid gespoten. Dit gebeurt zonder dat uw huid beschadigt. De huid die wordt behandeld, krijgt een gecontroleerde peeling om het gewenste resultaat te bereiken. De mooiste resultaten worden bereikt met microdermabrasie in kuurvorm.

2. Hoe werkt microdermabrasie precies?

De vacuümtechniek zorgt ervoor dat met behulp van microkristallen oude en dode huidcellen worden verwijderd. Zowel de microkristallen als de losse huidcellen worden opgezogen. Deze behandeling stimuleert de natuurlijke productie van collageen en elastine, waardoor uw huid er jonger en frisser uit ziet. Microdermabrasie behoort tot de meest populaire behandelingen om de huid zonder ingrijpende operaties te verjongen. Het is een huidvriendelijke mechanische peeling, die uiterst nauwkeurig geregeld kan worden.

3. Ben ik geschikt voor deze behandeling?

Microdermabrasie is geschikt voor een grote groep mensen, zowel mannen als vrouwen. De moderne techniek maakt het mogelijk om de apparatuur ook op de meest gevoelige huid af te stemmen.

4. Wanneer kan microdermabrasie toegepast worden?

Verschillende huidproblemen kunnen hiermee behandeld worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij huidverjonging, de vermindering van rimpels, het stimuleren van de collageen en elastine productie, het verwijderen van dode huidcellen en het reinigen van de onzuivere huid. Microdermabrasie is ook effectief in de strijd tegen huidverouderingen en heeft een positief effect op een verstoord pigment. Uw huidskleur wordt egaler en een vermoeide huid ziet er na een behandeling fris en stralend uit. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden minder zichtbaar en uw bloedcirculatie wordt gestimuleerd en verbeterd.

5. Wat doet microdermabrasie met mijn huid?

Deze behandeling werkt in de bovenste huidlaag, door toepassing van de techniek worden aanwezige dode huidcellen verwijderd. Dit zorgt er voor dat uw huid beter kan ademen en een betere doorbloeding krijgt, waardoor de aanmaak van nieuwe cellen optimaal gestimuleerd wordt. Grove poriën worden fijner, eventuele pigmentvlekken vervagen en rimpeltjes worden verminderd. Na afloop van een behandeling is de huid gladder en egaler.

6. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is om een optimaal resultaat te bereiken, verschilt per persoon en hangt onder meer af van uw leeftijd. Naarmate u ouder wordt, verloopt de celdeling trager en heeft u meer behandelingen nodig. Gemiddeld worden tot een leeftijd van 40 – 45 jaar zo’n 6 behandelingen geadviseerd. Bent u ouder? Dan zijn zo’n 8 tot 10 behandelingen nodig, voordat het gewenste effect is bereikt. Deze behandeling kan het beste in kuurvorm worden toegepast.

7. Wat kan ik verwachten na een microdermabrasie behandeling?

Na afloop van de behandeling kan de huid licht gezwollen zijn en roodheid vertonen. Dit is van korte duur en beide verschijnselen nemen in de uren en dagen na de behandeling vanzelf af. Gedurende de behandeltijd en vervolgens 3 tot 4 weken na de laatste behandelsessie stelt u de huid bij voorkeur niet bloot aan het zonlicht of de zonnebank. Het scrubben en masseren van de behandelde huid doet u de eerste week ook niet. Bovendien is het gebruik van make-up is de eerste 24 uur na een microdermabrasie sessie niet aan te raden. Lycogel kan wel zonder problemen gebruikt worden. De huidtherapeut geeft u hier meer informatie over.

8. Hoe kan ik mezelf voorbereiden op de behandeling?

Geadviseerd wordt om voorafgaand aan een behandeling de huid die behandeld wordt vanaf 7 dagen voor de behandeling niet te harsen of waxen. Ook een laserbehandeling is niet mogelijk. Zorg ervoor dat de huid niet te bruin is door zowel de zon als zonnebank.

9. Is microdermabrasie effectief bij rimpels en lijntjes?

Ja, zowel fijne lijntjes als rimpeltjes worden op effectieve manier behandeld. Gedurende de behandeling worden dode huidcellen op gecontroleerde wijze verwijderd, wat er voor zorgt dat uw huid er jonger en stralend uit ziet. De stimulatie van zowel de aanmaak van collageen als elastine zorgt er voor dat rimpels en lijntjes verminderen.

10. Is microdermabrasie een pijnlijke behandeling?

Nee, integendeel zelfs. De behandeling wordt door de meeste mensen als ontspannend ervaren. Het is een moment van rust, waarbij u tijd heeft om te ontspannen en even aan iets anders te denken dan de dagelijkse drukte.

11. Wanneer is deze behandeling niet mogelijk?

Net zoals andere cosmetische behandelingen kent microdermabrasie enkele contra-indicaties. Herkent u zich in deze aandoeningen, dan kan de behandeling beter tot een later moment worden uitgesteld. Dit is het geval bij eczeem, psoriasis, actieve huidontstekingen, herpes, moedervlekken, rosacea, actieve acné en huidkanker. Ook als u bekend bent met het gebruik van Roaccutane en andere vitamine A medicatie, dan is behandeling niet direct mogelijk. De huidtherapeut bekijkt de mogelijkheden tijdens een consult.

12. Zijn de resultaten direct zichtbaar?

Al direct na de eerste behandeling zijn resultaten zichtbaar. Zeker wanneer u de behandeling in kuurvorm ondergaat, kunnen microdermabrasie voor en na foto’s gemaakt worden. Op deze manier wordt huidverbetering zichtbaar vastgelegd.

13. Ik heb een donkere huid. Kan microdermabrasie toegepast worden?

Zowel lichte als donkere huidskleuren kunnen worden behandeld. Microdermabrasie is breed inzetbaar. Pas wel op dat uw huid door het zonnebaden niet te donker wordt. Dan kan de behandeling eventueel uitgesteld worden.

14. Is deze behandeling geschikt voor de droge, beschadigde huid?

Ja. Deze techniek zorgt er voor dat dode huidcellen verwijderd worden. Om een optimaal resultaat te bereiken, zal een behandeling in kuurvorm voorgesteld worden.

15. Wat zijn de voordelen van microdermabrasie?

De behandeling wordt zonder toepassing van chemische middelen toegepast. Dit maakt het een relatief veilige behandeling, met een uiterst kleine kans op bijwerkingen of complicaties. Resultaten zijn al direct na de eerste behandelsessie zichtbaar. Als microdermabrasie in kuurvorm wordt gevolgd, ziet u hoe de effecten zich steeds verder verbeteren en optimaliseren. Uw huid ziet er mooier en minder oud uit en voelt bovendien heerlijk zacht aan.

16. Welke nadelen heeft microdermabrasie?

Microdermabrasie is een kostbare behandeling, waarbij u voor een optimaal resultaat meerdere behandelsessies nodig heeft. Het kan voor komen dat na afloop van de behandeling uw huid rood verkleurt en licht gezwollen is. Heeft u toevallig last van een koortslip of net iets te lang op een terrasje gezeten, waardoor uw huid verbrand is? Dan kan de behandeling uitgesteld worden.

17. Hoe vaak kan ik microdermabrasie laten toepassen?

Dit is niet exact te zeggen, zonder huidanalyse. Tijdens een consult in de kliniek wordt uw huid bekeken door een ervaren huidtherapeut en ontvangt u een advies op maat. Voor een snel resultaat wordt deze behandeling in kuurvorm geadviseerd. Na afloop van de kuur kunt u uw huid onderhouden met regelmatige nabehandelingen.

18. Wat kost een microdermabrasie behandeling?

Deze behandelingen hebben uiteenlopende kostprijzen. Afhankelijk van de behandelduur en de eventuele combinatie behandelingen is de behandeling bij Skintastics vanaf € 65 beschikbaar.

19. Worden de kosten van microdermabrasie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Vanuit de basisverzekering zijn er geen vergoedingsmogelijkheden. Sommige vormen van huidtherapie worden vanuit een aanvullende zorgverzekering gedeeltelijk of volledig vergoed. Dit verschilt per verzekeraar en per verzekering. U kunt de voorwaarden en mogelijkheden navragen bij uw zorgverzekeraar.

20. Kan microdermabrasie worden toegepast in combinatie met een andere behandeling?

De behandeling kan onder meer gecombineerd worden met een peeling. Afhankelijk van uw huidtype, de structuur en eventuele huidproblemen kan de huidtherapeut u een aanvullende behandeling adviseren.

21. Is microdermabrasie geschikt als acné therapie of als behandeling van een probleemhuid?

Dit wordt beoordeeld tijdens een consult bij de huidtherapeut. De behandeling is breed toepasbaar. Acné ontstaat onder meer door een verstopping van uw huidporiën. Het gevolg hiervan is dat de dode huidcellen zich ophopen en comedonen kans krijgen om te huid te verstoren. Regelmatige microdermabrasie behandelingen zuiveren uw huid en verwijderen de dode huidcellen. Niet alleen worden u poriën minder grof, maar ook de textuur van de huid wordt soepeler en fijner.

23. Wat is er nog meer van belang bij deze behandeling?

Microdermabrasie behandelingen vinden plaats op afspraak en bieden ook in kuurvorm uitstekende resultaten. Een behandelplan wordt volledig op uw huid afgestemd, zodat optimale effecten bereikt worden. Door de brede inzetbaarheid is een behandeling bovendien te combineren met onder andere een peeling. De huid wordt optimaal gezuiverd van dode huidcellen, waardoor u na afloop van de behandeling er jonger, stralend en frisser uitziet. Wist u trouwens dat deze behandeling ook regelmatig wordt toegepast om de onzuivere rokershuid er beter uit te laten zien?

Laat u gratis en vrijblijvend voorlichten over de mogelijkheden die de behandeling u te bieden heeft. De ervaringen met de behandelmethode zijn over het algemeen erg goed. Zowel mannen als vrouwen die de behandeling hebben ondergaan, zijn tevreden met de bereikte resultaten.

22. Is de behandeling ook geschikt voor minderjarigen?

Minderjarigen met huidproblemen veroorzaakt door bijvoorbeeld acné, zullen meestal op een andere manier behandeld worden. Bij verwijzing van een huisarts of specialist en met een getekende verklaring van de ouders en/of verzorgers kan de behandeling wel eventueel toegepast worden. Uiteraard vindt er voorafgaand aan de behandeling een uitgebreid consult plaats.

Contact Info

 • 010 – 818 62 90
 • 06 – 24 57 15 24
 • info@skintastics.nl
 • Oostplein 146
  3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

 • Maandag: 9.00 – 18.00
 • Dinsdag: 9.00 – 21.00
 • Woendag: 9.00 – 21.00
 • Donderdag: 9.00 – 21.00
 • Vrijdag: 9.00 – 18.00
 • Zaterdag: 9.00 – 18.00*
 • Zondag: gesloten

  Zo nodig en in overleg kunnen we afwijken van bovengenoemde openingstijden. *Op even weken gesloten.
0
Call Now Button