Acnetherapie

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

  • Een vette en glimmende huid
  • Gesloten comodonen: kleine witte bultjes
  • Open comedonen: zwarte puntjes
  • Papels: rode puistjes
  • Pustels: puistjes met een geel puskopje
  • Acne littekens
anti-acne

Over Acnetherapie

Overweegt u een behandeling tegen acne? Acne is een huidaandoening van de talgklieren, waarbij een overproductie van talg plaatsvindt. De talg raakt verstopt in de huid, waardoor een puistje of mee-eter kan ontstaan. Acne komt meestal voor in het gezicht of op de rug, borst schouders. Voor de behandeling van acne bestaan verschillende mogelijkheden. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

Acnetherapie bij Skintastics kan onder meer bestaan uit

Na de behandeling

  • Was uw huid voorzichtig (niet schrobben) met lauw water en een reiniging/verzorging speciaal voor uw huidtype
  • Draag geen strakke, synthetische kleding op de acnehuid
  • Kies bij make-up en zonbescherming voor producten op waterbasis. In de kliniek verkopen wij Lycogel, dit is een dekkende en huidverzorgende foundation met spf 30, geschikt voor de acne huid
  • Elke dag schone bovenkleding, washand, handdoek, kussensloop en nachtkleding
  • Goede nachtrust, veel bewegen en gezonde voeding
  • Het is belangrijk om tijdens de behandelperiode en 2-3 weken na de laatste behandeling direct zonlicht te vermijden, dit geldt ook voor zonnebanken. Maak gebruik van een beschermingsfactor met SPF 30 of hoger om veranderingen van de huidskleur te voorkomen.

Acnetherapie FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over acnetherapie. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Hoe ontstaat acné en/of puistjes?

Puistjes, ook wel acné genoemd, ontstaan op het moment dat de huidporiën verstopt raken. Als reactie op de verstopping ontstaat een ontstekingsreactie, het puistje. Puistjes kunnen zowel een witte als zwarte kop hebben. In ernstige ontstekingsgevallen zijn de poriën zo verstopt dat zich grotere cysten of knobbels voordoen, die zelfs littekens kunnen veroorzaken. Acné ontstaat geregeld in het gezicht, maar ook op uw borstkas, rug en hals kan acné voorkomen.

2. Acné is toch typisch iets voor in de puberteit?

Acné is iets wat vaak wordt geassocieerd met de puberteit. Toch zijn er ook veel volwassenen die last hebben van acné en puistjes. Onder invloed van bijvoorbeeld hormonale schommelingen, stress en een verkeerde huidverzorging kan acné op latere leeftijd verergeren. Acné maakt ook geen onderscheid tussen mannen of vrouwen.

3. Hoe wordt acné gekenmerkt?

Acné komt veel voor en wordt meestal gezien in het gezicht, op de rug, op de borst en in de hals. Dit zijn de gebieden met de meeste talgklieren. De acnéhuid die in onbalans is, is te herkennen aan een glimmend en/of vet huidoppervlak, mee-eters, puistjes, gerstekorrels, onderhuidse ontstekingen en rode bultjes. Wordt er geen behandeling toegepast om deze onbalans te herstellen? Dan kunnen rode vlekken, pigmentvlekken, acné littekens en een grovere huidstructuur ontstaan. Acné kan op den duur het zelfvertrouwen beschadigen. Bij ernstige, langdurige acné kan ook het sociale leven beperkt worden.

4. Wanneer kan acnetherapie toegepast worden?

In overleg met een ervaren huidtherapeut en/of schoonheidsspecialiste wordt bekeken of acnetherapie bij u toegepast kan worden. Als er sprake is van een vette of glimmende huid, kleine witte bultjes, zwarte puntjes, rode puistjes, acné littekens of puistjes met gele puskopjes, dan kan behandeling geadviseerd worden.

5. Welke vormen van acnetherapie worden toegepast?

Skintastics behandelt acné zowel van buiten als van binnen. De oorzaak van acné wordt aangepakt en behandeld door middel van onder meer manuele huidreiniging, dieptereinigingen, peelings, microdermabrasie, littekentherapie, microneedling en LED-licht therapie. Onze huidtherapeuten geven u bovendien professioneel advies om uw huid op optimale wijze zelf te verzorgen.

6. Wat kan ik van een behandeling verwachten?

Dat hangt onder meer af van het type acné waar u mee te maken heeft. In het begin zal de behandeling vooral gericht zijn op het reinigen van de huid. Uw huid wordt behandeld om zowel aanwezige mee-eters, ook wel comedonen genoemd, als ontstekingen te verminderen. Als resultaat van acnetherapie wordt uw huid zowel rustiger als gladder. De huidontstekingen en mee-eters komen minder vaak voor. In sommige situaties kan gekozen worden voor een samenwerking met een behandelend dermatoloog en/of uw huisarts.

7. Kunnen acné littekens behandeld worden met deze vorm van therapie?

Ja, de huid die niet zonder littekentjes herstelt van puistjes kan behandeld worden. Littekentjes kunnen meestal goed verminderd worden met onder meer microdermabrasie en microneedling.

8. Hoe ziet mijn huid er uit na de therapie tegen acné?

De behandelde huid kan na een acnebehandeling wat roder zijn dan normaal. Uw huid en de onderliggende weefselstructuur worden gestimuleerd en door het schoonmaken van de puistjes en comedonen, waardoor de huid onrustig kan worden. Na een dag wordt dit al minder. Naarmate u vaker een behandeling tegen acné ondergaat, worden de klachten minder intens.

9. Vanaf welke leeftijd is een acné behandeling mogelijk?

Acné behandelingen kunnen vanaf de puberteit toegepast worden. Minderjarigen dienen daarvoor wel een schriftelijke verklaring van de ouders en/of voogd te hebben. Vaak wordt bovendien gevraagd om bij de behandeling aanwezig te zijn.

10. Speelt voeding een rol bij het ontstaan van acné?

Mogelijk kan uw voedingspatroon een rol spelen, het is echter in de literatuur niet voldoende onderbouwd en/of aangetoond dat voeding een negatieve rol zou hebben op acné. Kijk daarom altijd zelf hoe uw huid reageert op voedingsmiddelen zoals patat, varkensvlees, chocolade en melkproducten. Verergert de acné? Overweeg het product dan zoveel mogelijk te vermijden.

11. Is een huidtherapeut hetzelfde als een schoonheidsspecialist?

Schoonheidsspecialisten verfraaien en verzorgen de gezonde huid. Veel verzekeringen vergoeden de behandeling bij een schoonheidsspecialist niet automatisch. Een huidtherapeut daarentegen is een wetenschappelijk beschermde titel. Het is een paramedisch beroep, waarbij zowel huidaandoeningen als een beschadigde huid behandeld worden. Behandelingen bij een huidtherapeut komen doorgaans wel voor vergoeding in aanmerking.

12. Hoe lang duurt een acné behandeling?

De exacte behandelduur is afhankelijk van de manier waarop het herstel verloopt. Bij aanvang van acnetherapie wordt een behandelschema voorgesteld en kan er gekozen worden om iedere week of veertien dagen te behandelen. Naarmate uw huidconditie verbetert, neemt de behandelfrequentie af.

13. Hoe verzorg ik mijn huid na een acné behandeling?

De huidtherapeut geeft verschillende adviezen die voor een goed resultaat belangrijk zijn. Zo wast u uw huid voorzichtig met lauw water en een verzorgingsproduct dat is afgestemd op uw huidtype. Gebruik zowel make-up als zon beschermende producten op waterbasis. In onze kliniek wordt advies gegeven over producten die bij uw huid passen en die goed verdragen worden door een acné huid. Dagelijks verschoont u uw bovenkleding, nachtkleding, kussensloop, handdoek en washand. De eerste weken na de therapie tegen acné is directe blootstelling aan het zonlicht en de zonnebank niet aan te raden. Daarna gebruikt u een zonnecrème met een minimale beschermingsfactor SPF 30.

14. Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig voor acné behandelingen?

Acné behandelingen kunnen zowel met als zonder verwijzing van een (huis)arts door een huidtherapeut worden toegepast. Het kan gebeuren dat wanneer u zonder verwijzing komt, de huidtherapeut eerst een zorgvuldige screening uitvoert. Indien nodig kan consultatie met uw huisarts worden geadviseerd, voordat de acné behandeling kan worden gestart.

15. Wat kost therapie tegen acné?

Persoonlijk advies en een behandelplan dat is gericht op de behandeling van uw huid staan voorop bij acnetherapie. De behandelprijzen starten bij € 45. Als vanzelfsprekend vindt eerst een adviesgesprek plaats. Het uiteindelijke behandeltarief hangt af van zowel uw wensen als het aantal behandelingen dat nodig is om een mooi resultaat te bereiken. Dit wordt van tevoren met u besproken.

16. Worden de kosten voor acnetherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Acné behandelingen komen in een aantal gevallen voor vergoeding in aanmerking. Dit hangt onder meer af van het soort behandeling, de plaats waar de acné zich bevindt en uw verzekering. Vergoedingen worden bij de meeste verzekeraars vanuit aanvullende zorgverzekeringen geregeld. U kunt u polisvoorwaarden nalezen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

17. Wat moet ik meenemen naar een eerste consult?

Een eerste consult is bij Skintastics gratis, zonder verplichtingen. Om het gesprek op een vlotte manier te laten verlopen, wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. Wordt u doorverwezen door uw huisarts en/of een dermatoloog? Neem dan zeker de verwijzing mee. Ook een verzekeringspasje en een identiteitsbewijs neemt u mee. Gebruikt u medicatie? Neem dan een overzichtslijstje mee waar zowel de namen als de dosering staat vermeld. U kunt dit opvragen bij uw apotheek. Heeft uw minderjarige zoon of dochter last van acné? Dan dient u een verklaring te ondertekenen dat u instemt met de behandeling. Bovendien is het wenselijk dat u, als ouder of voogd, bij het consult aanwezig bent.

18. Kan acnetherapie met een andere behandeling gecombineerd worden?

Acné kan op diverse manieren behandeld worden. Combinatie behandelingen en mogelijkheden zijn afhankelijk van het soort acné dat u heeft. U kunt hierbij onder meer denken aan combinaties met microneedling, microdermabrasie, peelings en camouflage therapie. Heeft u van een (huis)arts medicatie gekregen om de acné te behandelen? Dan kan dit eveneens gecombineerd worden met een behandeling bij de huidtherapeut.

19. Kan ik een gemaakte afspraak annuleren?

Het kan altijd gebeuren dat u een gemaakte afspraak moet of wilt afzeggen. Doe dit zo snel mogelijk. Bij annuleringen van afspraken die langer dan 24 uur voorafgaand aan de ingreep worden gedaan, worden geen kosten in rekening gebracht. Annuleert u een gemaakte afspraak korter dan 24 uur van tevoren? Dan kan dat helaas niet kosteloos. U betaalt in dat geval 50% van de kosten.

20. Kan ik na een acné behandeling alles weer gewoon doen?

Volg de adviezen van de huidtherapeut op. U kunt normale werkzaamheden en activiteiten meestal direct hervatten. Wees voorzichtig met het blootstellen van de behandelde huid aan het zonlicht en ga ook niet direct ’s avonds zwemmen of naar de sauna. Verzorg de huid zoals de huidtherapeut u heeft geadviseerd en gebruik de juiste verzorgingsproducten.

21. Wat is er nog meer van belang bij acnetherapie?

Therapie tegen acné is gericht op het verminderen van de acné en het verbeteren van uw huid. Resultaten ontwikkelen zich geleidelijk aan. Meerdere behandelingen zijn nodig om een goed resultaat te bereiken. Een volledig behandelplan duurt meerdere weken tot enkele maanden. De behandelfrequentie verschilt per persoon en is daarnaast afhankelijk van het soort acné dat wordt behandeld.

Goed om te weten is dat de huidtherapeut u begeleidt en adviseert gedurende de behandelperiode. Acnetherapie kan zowel bij minderjarigen als volwassenen als oplossing bij acné toegepast worden. Minderjarigen dienen zich te laten begeleiden door een ouder en/of voogd. Meer informatie over de mogelijkheden en kosten krijgt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek dat aan de behandeling vooraf gaat.

Contact Info

  • 010 – 818 62 90
  • 06 – 24 57 15 24
  • info@skintastics.nl
  • Oostplein 146
    3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

  • Maandag: 9.00 – 18.00
  • Dinsdag: 9.00 – 21.00
  • Woendag: 9.00 – 21.00
  • Donderdag: 9.00 – 21.00
  • Vrijdag: 9.00 – 18.00
  • Zaterdag: 9.00 – 18.00*
  • Zondag: gesloten

    Zo nodig en in overleg kunnen we afwijken van bovengenoemde openingstijden. *Op even weken gesloten.
0
Call Now Button