Microneedling

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Acnelittekens
 • Zonbeschadiging
 • Huidverslapping
 • Grove poriën of -huidstructuur
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Zwangerschapsstriemen en striae
microneedling

Over Microneedling

Overweegt u een microneedling behandeling? Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van hele kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine prikjes in de huid geven. De kleine naaldjes in de ”pen” verwonden op een natuurlijke en veilige wijze de huid. Hierdoor komen er in het bindweefsel groeifactoren en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). Een microneedling behandeling is een hygiënische, snelle en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt, zonder de bovenste huidlaag (epidermis) te beschadigen. Daarnaast worden ampullen met hoogwaardige werkstoffen gebruikt om de effectiviteit van de behandelingen te verhogen. Het resultaat is een stevigere, gladdere huid en een egalere teint.

Voor het beste resultaat adviseren wij u deze behandeling in kuurverband te ondergaan, minimaal 3 behandelingen met een interval van 3-4 weken. Daarnaast willen wij u er op wijzen dat u deze behandeling perfect kunt combineren en daarmee het resultaat versterkt door elke sessie af te sluiten met 15 minuten LED of collageen licht.

Bij Skintastics werken wij met de producten van  ZO Skin Health en ZO Medical, Lira clinical, Isis pharma, Institute bcn, Skintech, Lycogel, Coloresience en Salonnepro om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden.

Indicaties

 • Acnelittekens
 • Zonbeschadiging
 • Huidverslapping
 • Grove poriën of een grove huidstructuur
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Pigmentatieproblemen
 • Striae
 • Zwangerschapsstriemen
 • Geschikt voor lichaam en gelaat

Advies na de behandeling

 • Er kan lichte zwelling en roodheid ontstaan. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling kan dit samengaan met kleine puntbloedinkjes of schaafwondjes.
 • Binnen 48 uur wordt het gebruik maken van de sauna afgeraden.
 • De huid kan schraal aanvoelen, alsof u te lang in de zon hebt gezeten. Deze effecten van de behandeling trekken binnen enkele dagen weg.
 • Het is belangrijk om tijdens de behandelperiode en 3-4 weken na de laatste behandeling direct zonlicht te vermijden, dit geldt ook voor zonnebanken. Maak gebruik van een beschermingsfactor met SPF 30 of hoger om veranderingen van de huidskleur te voorkomen.
 • Het is niet aan te raden om binnen 24 uur na de behandeling make-up te gebruiken, tenzij u gebruik maakt van Lycogel of Coloresience. De huid is kwetsbaar voor het indringen van bacteriën. Lycogel is een huidherstellende en verzorgende foundation die perfect dekt en de huid beschermt met SPF 30. Verkrijgbaar bij Skintasics in alle kleuren.

Microneedling FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over microneedling. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is microneedling?

Microneedling is een innovatieve, moderne behandeling die de huid in staat stelt zichzelf te herstellen en te vernieuwen. De techniek wordt toegepast met behulp van een vibrerende pen waar minuscule naaldjes in zitten. Door de prikjes wordt de huid op natuurlijke wijze ‘beschadigd’ waardoor de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd worden.

2. Ben ik geschikt voor microneedling?

De behandeling is geschikt voor vrouwen en mannen die hun huid op effectieve wijze willen verbeteren of verjongen. Het is bovendien een regelmatig toegepaste behandeling om littekens te verminderen. Daarnaast kan microneedling overwogen worden in geval van een beschadigde huid, een verouderde huid, een (te) grove huidstructuur, couperose en zogenaamd melasma, ook wel zwangerschapsmasker genaamd.

3. Welke resultaten kan ik van microneedling verwachten?

Microneedling geeft niet meteen een zichtbaar resultaat. Gemiddeld worden na 2 tot 4 weken verbeteringen zichtbaar. Uw huid is dankzij de behandeling gladder en ziet er frisser uit. Littekens worden opgevuld, waardoor ze minder storend aanwezig zijn en ook rimpels worden verminderd. Over het algemeen kan gezegd worden dat deze behandeling uw huidstructuur en huidconditie verbetert. Pigmentvlekken nemen af en poriën krijgen een fijnere structuur.

4. Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling uit?

Als gevolg van microneedling ziet de behandelde huid er een aantal uren rood uit. De huid kan gaan schilferen. Dit schilferen kan een aantal weken aanhouden. Volg de tips van de huidtherapeut op, zodat u de behandelde huid optimaal verzorgt.

5. Doet microneedling pijn?

De meeste mensen die deze behandeling ondergaan spreken niet van pijn. Toch kan een behandeling als prikkelend en enigszins scherp ervaren worden. Het gevoel is meestal goed te verdragen. Bij een behandeling van het gezicht is de behandelduur maximaal 20 minuten, waarbij de huidtherapeut u vlot door de serie van prikjes heen leidt. Bent u angstig of bang voor naalden? Plaatselijke verdoving bij microneedling is mogelijk. U dient dan minimaal 30 minuten voorafgaand aan de geplande behandeling aanwezig te zijn. Het verdovingsmiddel krijgt dan voldoende tijd om in te werken.

6. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van uw wensen en de manier waarop uw huid reageert op de microneedling behandeling. Doorgaans wordt geadviseerd om deze behandeling in kuurvorm te ondergaan, waarbij minimaal 3 behandelingen worden toegepast. Tussen de behandelsessies zit een periode van 4 weken.

7. Kan microneedling met een andere behandeling gecombineerd worden?

Ja. Huidtherapeuten adviseren een combinatie met LED Therapie of Casmara maskers. Als dit wordt toegepast aan het einde van een microneedling sessie, worden de resultaten optimaal versterkt.

8. Is microneedling een veilige behandeling?

Ja. Indien de behandeling wordt toegepast door een ervaren huidtherapeut en u zich houdt aan de gegeven adviezen en instructies na afloop van een sessie, is microneedling veilig. Om mogelijke bijwerkingen te voorkomen stelt u de behandelde huid na afloop niet bloot aan de zon en gebruikt u alleen verzorgingsproducten die de huidtherapeut u adviseert.

9. Wat moet of kan ik doen na een microneedling behandeling?

Eventuele gevoeligheid of roodheid van de huid is van korte duur. Geadviseerd wordt om de huid goed te hydrateren en optimaal te beschermen tegen de invloed van UV-straling. Gebruik daarom een crème met een minimale SPF 30 factor. Eventueel adviseert de huidtherapeut een aantal huidverbeterende producten die ervoor zorgen dat het resultaat verder geoptimaliseerd wordt.

10. Hoe lang is de herstelperiode na microneedling?

Na afloop van de behandelsessie is het mogelijk om uw activiteiten en werkzaamheden direct te hervatten. Gevoeligheid en roodheid van de huid staan u hierbij niet in de weg en trekken bovendien vlot weg. Het enige waar u voor op past, is blootstelling aan het zonlicht. Ook het gebruik van een zonnebank wordt afgeraden.

11. Welke voordelen heeft microneedling?

Microneedling geeft de huid die behandeld wordt een enorme energie boost. Uw huid gaat stralen, wordt elastischer en ziet er steviger uit. Bovendien is de behandeling nagenoeg pijnloos en kort van duur. Microneedling kan op een dunnere huid worden toegepast en laat geen blijvende schade na. Complicaties komen nauwelijks voor en van een langdurige hersteltijd is evenmin sprake.

12. Wat zijn de nadelen van microneedling?

Soms blijft de behandelde huid langer rood dan verwacht en duurt het schilferen ook langer. Bij onvoldoende naleven van de instructies van de specialist kunnen infecties optreden.

13. Kan ik na deze behandeling direct naar de sauna?

Er wordt geadviseerd om de eerste twee weken na de behandeling de sauna, het zonlicht en de zonnebank te vermijden. Bescherm de huid met een goede SPF 30 factor. Na drie weken kunt u weer gerust naar de sauna en/of het zwembad.

14. Kan microneedling na een filler of botox behandeling worden toegepast?

Na een filler behandeling wordt het gebruik van naalden die langer zijn dan 0,3 mm afgeraden, omdat dit de filler versneld af kan breken. Het gebied er omheen kan overigens wel behandeld worden. Botox heeft minimaal twee weken nodig om optimaal te werken. Gedurende deze periode wordt microneedling niet geadviseerd.

15. Zijn er bloedingen zichtbaar in het behandelde gebied?

Nee, niet als u de behandeling door ervaren specialisten uit laat voeren. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. U verlaat de kliniek niet met bloed in het gezicht. Anders dan soms wat rode verkleuringen is het niet zichtbaar dat u een microneedling behandeling heeft ondergaan.

16. Wanneer wordt deze behandeling afgeraden?

Niet iedereen is geschikt voor een microneedling behandeling. Als er bij u sprake is van onder meer actieve huidinfecties, bloedstollingsproblemen, chronische huidaandoeningen, slechte wondgenezing, ernstige zonverbranding, eczeem, psoriasis, gezichtswratten of verdikte moedervlekken, zal een behandeling worden afgeraden. Een specialist kan eventueel een alternatieve huidbehandeling voorstellen.

17. Heb ik een verwijzing nodig van een huisarts of specialist?

Nee, deze behandeling kan toegepast worden zonder verwijzing. Eerst vindt een uitgebreid intakegesprek plaats waarbij veel aandacht wordt besteed aan uw gezondheid, medische situatie en eventueel medicijngebruik. De specialist of huidtherapeut beoordeelt aan de hand hiervan uw geschiktheid voor de gewenste behandeling.

18. Hoe verloopt een behandelsessie?

Al tijdens het consult wordt bepaald welk gebied met behulp van microneedling behandeld wordt. Voor de behandelsessie wordt de huid gereinigd en voorbereid op de behandeling. Afhankelijk van het soort huidprobleem dat behandeld wordt, wordt een serum aangebracht. De naaldjes doen vervolgens het werk. Direct na afloop van de behandeling wordt eventueel wondvocht verwijderd en worden verzorgende producten aangebracht om de huid te kalmeren, te beschermen en het herstel te bevorderen.

19. Wat kost microneedling?

Deze behandeling wordt geadviseerd in kuurvorm, omdat hiermee de beste resultaten bereikt worden. Afhankelijk van het soort behandeling zijn prijzen bij Skintastics vanaf € 85 van toepassing. Prijzen kunnen worden afgestemd op een persoonlijke behandeling. Meer informatie hierover krijgt u tijdens een gratis consult.

20. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De vergoedingsmogelijkheden voor microneedling zijn afhankelijk van het huidprobleem dat u laat behandelen. Vanuit de basisverzekering is doorgaans geen vergoeding mogelijk. Aanvullende zorgverzekeringen bieden soms wel mogelijkheden. U kunt hiervoor contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Deze kan u gericht advies geven.

21. Moet ik me op een bepaalde manier voorbereiden op de behandeling?

De specialist geeft u tips die u kunt toepassen voor de behandelsessie. Dit is vaak erg afhankelijk van hetgeen u laat behandelen en de wensen die u heeft op het gebied van huidverbetering.

22. Moet ik een afspraak maken of kan ik zo langskomen?

Alle behandelingen vinden plaats op basis van een afspraak. U kunt een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen, door een e-mail te sturen of door het contactformulier in te vullen.

24. Wat is er nog meer van belang bij deze behandeling?

Microneedling is een behandeling die in kuurvorm de beste resultaten biedt. Het is een behandeling die bij mannen en vrouwen toegepast kan worden. Minderjarigen worden doorgaans niet behandeld. Alleen in uitzonderlijke situaties en met een verwijzing van een huisarts of specialist worden minderjarigen behandeld. Het spreekt voor zich dat de ouders en/of verzorgers toestemming geven en bij de behandeling aanwezig zijn. Resultaten die bereikt worden, uiten zich in een zichtbaar soepelere en egalere huid. Littekens worden verminderd en zijn minder nadrukkelijk aanwezig. Als u bovendien gebruik maakt van de verzorgingsproducten die de specialist u adviseert, heeft u ongemerkt een positieve invloed op het resultaat van microneedling. U kunt rekenen op een veilige behandeling waar nauwelijks bijwerkingen of risico’s aan zijn verbonden.

23. Zijn de resultaten van de behandeling blijvend?

Microneedling verbetert het uiterlijk en de structuur van uw huid. Als de behandeling wordt toegepast bij littekens, dan kunnen de resultaten die bereikt worden blijvend zijn. Wordt de behandeling toegepast als zogenaamde anti-aging behandeling? Dan wordt een langdurig effect bereikt. Als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces kan later een nabehandeling nodig zijn. Door uw huid met de juiste huidverzorgingsproducten te behandelenm zijn de effecten langer zichtbaar.

Contact Info

 • 010 – 818 62 90
 • 06 – 24 57 15 24
 • info@skintastics.nl
 • Oostplein 146
  3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

 • Maandag: 9.00 – 20.00
 • Dinsdag: 9.00 – 20.00
 • Woendag: 9.00 – 20.00
 • Donderdag: 9.00 – 20.00
 • Vrijdag: 9.00 – 20.00
 • Zaterdag: 9.00 – 18.00
 • Zondag: gesloten
0
Call Now Button