Peelings

“Verlies de jaren, niet je gloed! Omarm een jeugdige huid zonder veroudering, grauwheid of onzuiverheden. Ontdek onze peeling behandeling en herstel je stralende zelf vandaag nog!”

 • Huidveroudering
 • Grauwe doffe huidskleur
 • Acne (niet actief)
 • Pigmentvlekken
 • Verstopte en grove poriën
 • Onzuivere rokershuid
Peeling-foto

Over Peelings

Bij een peeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht. Deze vloeistof bestaat uit zuren die oppervlakkig in de huid dringen. Hierdoor wordt de huid oppervlakkig verwond, waardoor dode en beschadigde cellen vervangen worden door nieuwe gezonde cellen. Daarnaast zet dit pigmentcellen aan tot een gereguleerde pigmentaanmaak. Ook heeft het als functie om de huid sterker te doorbloeden of weker te maken. Het resultaat is een gladdere, goed doorbloede en meer egale huid, met vervaging van oppervlakkige rimpels en/of pigmentvlekken. De doeltreffendheid van een peeling hangt vooral af van de herhaling van deze handeling. Het is niet mogelijk om 100% garantie te bieden voor het uiteindelijke resultaat.

Bij Skintastics kunt u terecht voor de peelings van SPA Salonnepro, Lira Clinical en Skintech. Van deze merken hebben wij alle varianten beschikbaar, ook de TCA peels.

Peelings voor in de zomer

Bepaalde peelings worden vooral afgeraden in de zomerperiode, omdat het zonlicht de kans op pigmentvlekjes groter maakt. Gelukkig hebben wij tegenwoordig peelings die óók in de zomer gedaan kunnen worden, zoals de Skin Tech TCA peels, peelings van Lira Clinical of een biologische kruidenpeeling. Hierdoor kunt u het hele jaar door genieten van een mooie en gladde huid!

Indicaties

 • Huidveroudering
 • Grauwe doffe huidskleur
 • Door de zon beschadigde huid
 • Acne (niet actief)
 • Pigment vlekken
 • Verstopte en grove poriën
 • Onzuivere rokershuid
 • Verhoornde huid

Advies na de behandeling

 • Er kan lichte zwelling en roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vaak binnen enkele uren tot na een aantal dagen
 • Het is niet aan te raden om binnen 24 uur na de behandeling make-up te gebruiken. De huid is kwetsbaar voor het indringen van bacteriën
 • Het is belangrijk om tijdens de behandelperiode en 3-4 weken na de laatste behandeling direct zonlicht te vermijden, dit geldt ook voor zonnebanken. Maak gebruik van een beschermingsfactor met SPF 30 of hoger om veranderingen van de huidskleur te voorkomen.

Peelings FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over peelings. Staat uw vraag er niet tussen? Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

1. Wat is een peeling?

Peelings worden toegepast om dode huidcellen, oneffenheden, vlekjes en rimpels te behandelen en te verwijderen. De behandeling wordt toegepast met hoge concentraties vloeistoffen die de bovenste huidlagen verwijderen. Een peeling zorgt er tegelijkertijd voor dat de onderliggende bindweefsels geactiveerd worden. Afhankelijk van het soort peeling kan deze een oppervlakkig, middeldiep of diep effect bewerkstelligen. Dit hangt sterk af van de peelingstof die wordt gebruikt tijdens de behandeling. De stof wordt afgestemd op uw huidtype.

2. Ben ik geschikt voor een peeling?

Peelings worden toegepast bij de behandeling van onder meer huidveroudering, een grauwe doffe huidskleur, een zonbeschadigde huid, niet actieve acné, pigmentvlekken, verstopte poriën, een onzuivere rokershuid en een verhoornde huid.

3. Hoeveel peelings zijn er nodig voor een goed resultaat?

Dit hangt af van de reden waarom u een peeling ondergaat. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Peelings kunnen ook in kuurvorm ondergaan worden. Tijdens een consult bij de huidtherapeut wordt de juiste peeling gekozen en wordt het aantal behandelingen dat nodig is voor een goed resultaat met u besproken.

4. Wat houdt een fruitzuurpeeling in?

De fruitzuurpeeling is een vorm van een peeling, waarmee uw huid een opfrisser krijgt. Om een optimaal effect te bereiken, dient de peeling enkele keren herhaald te worden. De peelings bevatten een behoorlijk hoog fruitzuurpercentage en worden gecombineerd met verzorgende crèmes.

5. Wat kan ik verwachten na een peeling?

De reacties op een peeling behandeling lopen uiteen en zijn onder meer afhankelijk van het soort peeling en de diepte daarvan. Het is normaal dat uw huid na afloop van de peeling rood verkleurd is en warm aanvoelt. Dit is tijdelijk en meestal is dit de volgende dag verdwenen. Uw behandelde huid zal wat strak en trekkerig aanvoelen. Als gevolg van de peeling gaat de huid na een aantal dagen schilferen of vervellen. Dit houdt zo’n 5 dagen aan. Heeft u een diepe peeling ondergaan? Dan is het mogelijk dat uw huid een donkere verkleuring heeft en dat er kleine korstjes gevormd worden. Gemiddeld is de huid binnen één tot twee weken volledig hersteld.

6. Is een peeling pijnlijk?

Het gevoel dat u tijdens een peeling ervaart, hangt onder andere af van het type peeling dat wordt gebruikt. Verschillende peelings werken op diverse huiddieptes. Een peeling van het mildste niveau veroorzaakt nauwelijks roodheid en/of schilfering en wordt niet als pijnlijk ervaren. De sterkste peeling daarentegen werkt diep in de huid en wordt soms zelfs als licht pijnlijk ervaren. Om het gevoel tot een minimum te beperken, wordt de huid voorafgaand aan de peeling voorbereid met een speciaal serum. De huidtherapeut bespreekt de intensiteit van de peeling met u, zodat u ongeveer weet wat u van de behandeling kunt verwachten.

7. Wat is een TCA peeling?

TCA peelings zijn een sterkere vorm van de peeling behandeling, waarbij 2 peelings met elkaar worden gecombineerd. Het is een behandeling die wordt toegepast om de huid te verjongen. Fijne rimpels verminderen en eventuele pigmentvlekjes verdwijnen. Na een TCA peeling is het gebruikelijk dat de huid gaat schilferen of korstjes krijgt.

8. Welke resultaten kan ik van peelings verwachten?

Na de behandeling heeft de huid tijd nodig om te herstellen. Dit is een proces dat gemiddeld 7 tot 14 dagen duurt. Uw huidstructuur verbetert hierdoor. Afhankelijk van het soort peeling dat u heeft ondergaan, nemen acné littekens en ontstekingen af, worden pigmentvlekken minder zichtbaar en voelt uw huid gladder aan. Uw huid heeft een gezondere, frissere uitstraling.

9. Wat doe ik met de schilfertjes of velletjes op mijn huid?

Laat uw huid zoveel mogelijk met rust en probeer van de schilfertjes of velletjes af te blijven. Vormt uw huid korstjes? Geef deze dan de kans om vanzelf van uw huid los te komen. De huidtherapeut geeft u tips en verzorgingsadviezen, zodat de huid niet onnodig beschadigd wordt.

10. Zijn de resultaten blijvend?

Hoe lang de bereikte effecten aanhouden, verschilt per persoon. Een afwisselend, gezond voedingspatroon in combinatie met de juiste huidverzorging hebben een positieve invloed op de resultaten. Gemiddeld blijven de resultaten van een peeling meerdere maanden tot een jaar zichtbaar. Wilt u de resultaten behouden? Dan kan een huidtherapeut u regelmatig een lichte tot middeldiepe peeling aanbevelen.

11. Kan ik na een peeling een dagje zonnen op het strand of onder de zonnebank?

Nee, dat is niet aan te raden. Afhankelijk van de diepte van de peeling kan uw huid rood verkleuren, schilferen en/of korstvorming hebben. In de weken die volgen op de peeling, ontwikkelen de resultaten zich geleidelijk aan. Pas na een aantal maanden is het resultaat optimaal. Geadviseerd wordt om gedurende deze tijd uw huid niet bloot te stellen aan het zonlicht en/of de zonnebank, omdat dit tot ongewenste huidverkleuring kan leiden. Komt u toch in de zon? Kies dan voor een optimale bescherming van de huid. Hiervoor gebruikt u een crème met SPF 30 of hoger.

12. Kan ik direct na de peeling weer aan het werk?

Na de behandeling kan uw huid rood verkleurd zijn. Afhankelijk van het soort peeling kan bovendien vervelling, schilfering en korstvorming van de huid optreden. De reacties van de peeling zijn de eerste week na de peeling minimaal zichtbaar voor uw omgeving. Het is geen enkel probleem om uw werkzaamheden te hervatten, de vraag is echter of u dat wilt met een schilferende huid. Probeer de peeling in te plannen, zonder dat u de eerste dagen daarna belangrijke afspraken en/of vergaderingen heeft.

13. Is het toegestaan om na een peeling make-up aan te brengen?

Zo’n 24 uur na de peeling kunt u weer make-up aanbrengen. Volg hierbij de tips en adviezen van de huidtherapeut op en gebruik producten op water- of minerale basis.

14. Kan een peeling met een andere behandeling gecombineerd worden?

Ja, dat is mogelijk. Tijdens een consult met de huidtherapeut wordt uw huid beoordeeld en krijgt u een advies over de behandelmogelijkheden. De peeling wordt bijvoorbeeld regelmatig gecombineerd met microdermabrasie.

15. Is een peeling een veilige behandeling?

De huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten van Skinstastics werken met bewezen peeling producten en behandeltechnieken. Regelmatig worden trainingen, workshops en bijscholingen gevolgd om de kennis op peil te houden. U bent in goede en ervaren handen. Een peeling is een veilige behandeling die goede resultaten tot gevolg heeft.

16. Wanneer is een peeling niet mogelijk?

In enkele situaties en bij bepaalde aandoeningen is het niet mogelijk om deze behandeling te ondergaan. Dit is onder meer geval bij het gebruik van bepaalde medicatie, bij auto-immuunziekten, eczeem, slechte wondgenezing en bij donkere huidtypes. Zwangere vrouwen en/of vrouwen die borstvoeding geven komen ook niet voor een peeling in aanmerking. Uw geschiktheid wordt besproken tijdens een gratis consult.

17. Heb ik een verwijzing nodig?

In principe heeft u geen verwijzing naar een huidtherapeut nodig. Wilt u de behandeling declareren bij uw zorgverzekeraar? Dan kan een verwijzing wel een vereiste zijn. Laat u daarom voorafgaand aan de behandeling altijd goed informeren.

18. Hoe lang duurt een behandeling?

Een losse behandelsessie duurt 30 tot 40 minuten. De huidtherapeut zal na een huidanalyse de huid eerst grondig reinigen, waarna de peeling wordt toegepast. De huid wordt na behandeld met onder meer een serum en dagverzorging. Als vanzelfsprekend krijgt u advies en tips om de huid thuis optimaal te verzorgen.

19. Wat kost een peeling?

De behandelkosten zijn afhankelijk van het soort behandeling die u ondergaat. Bij Skintastics kunt u zowel een losse peeling als een behandeling in kuurvorm ondergaan. Prijzen starten bij €99. U ontvangt een persoonlijk behandeladvies met een overzichtelijke prijsopgave.

20. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Huidtherapie wordt bij sommige huidproblemen gedeeltelijk of volledig vergoed door zorgverzekeraars. Dit is onder meer het geval bij acné problemen. Meestal heeft u een aanvullende verzekering nodig om voor dergelijke vergoedingen in aanmerking te komen. Daarnaast zijn er voorwaarden aan verbonden die verschillen per verzekeraar. U kunt dit het beste navragen bij uw eigen zorgverzekeraar. U weet dan direct waar u aan toe bent.

21. Wat is er nog meer van belang bij deze behandeling?

Resultaten van peelings zijn doorgaans goed en nemen in positieve zin toe, naarmate u de behandeling laat herhalen. Huidtherapeuten adviseren om uw huid na een peeling en tussen verschillende behandelingen door te behandelen met huidproducten die voor uw huid geschikt zijn. U kunt hiervoor de producten gebruiken die in de kliniek geadviseerd worden. Dit is uiteraard geen verplichting. Een peeling is een relatief veilige behandeling met een uiterst kleine kans op bijwerkingen. Zo kan de roodheid van de huid langer aanhouden dan gemiddeld.

Peelings zijn geschikt voor mannen en vrouwen en kunnen toegepast worden bij diverse huidproblemen en huidveroudering. De ervaringen zijn goed en veel mensen kiezen voor een regelmatige nabehandeling om de bereikte resultaten te behouden. Een gratis consult is vrijblijvend en laat u kennismaken met de mogelijkheden die deze behandeling u te bieden heeft.

Contact Info

 • 010 – 818 62 90
 • 06 – 24 57 15 24
 • info@skintastics.nl
 • Oostplein 146
  3011 KZ Rotterdam

Openingstijden

 • Maandag: 9.00 – 18.00
 • Dinsdag: 9.00 – 21.00
 • Woendag: 9.00 – 21.00
 • Donderdag: 9.00 – 21.00
 • Vrijdag: 9.00 – 18.00
 • Zaterdag: 9.00 – 18.00*
 • Zondag: gesloten

  Zo nodig en in overleg kunnen we afwijken van bovengenoemde openingstijden. *Op even weken gesloten.
0
Call Now Button